۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

سوالات متداول

سوالات متداول

مراجعین محترم :

جهت تسهیل در یافتن جواب برای سوالات شما عزیزان ، جوابیه سوالاتی که اغلب پرسیده شده در این بخش آورده شده است.

در صورت وجود هرگونه سوال جدید می توانید از طریق منوی ارتباط با ما سوال خود را ارسال و یا با ما تماس بگیرید.

 

How is a sperm quality test taken?۱۴۰۰/۶/۱ ۲۱:۱۰:۵۷

Method of collecting semen for sperm analysis: Sperm analysis is used to diagnose male infertility.

۱- Do not ejaculate or have sex for 3 to 5 days before collecting the sample.

۲. Fever, acute illness, and the use of a hot sauna and jacuzzi up to 3 days before sampling affect test results.

۳- It is better to do sampling in the laboratory by artificial stimulation of masturbation (Masturbation), in this case, soapy and slippery materials should not be used.

۴- All samples should be collected in a special laboratory container.

۵- The sampling container should be at the same body temperature.

۶- If the sampling is done outside the laboratory, the sample should be delivered to the laboratory within 30 to 45 minutes, and during this period, the sample container should be at body temperature (the sample container should be in the hands, or attached to the body).

۷. Do not use condoms to collect samples.

۸- Usually, for detailed examination and medical decisions related to the test sperm test results, if the results were abnormal, it is recommended to repeat the test one month after the first test by observing the above points.

باسلام. برای آزمایش غربالگری سه ماهه اول باید ناشتا بود؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۴۳:۱۹

برای اندازه گیری هورمون های مربوط به غربالگری سلامت جنین لازم نیست که خانم باردار ناشتا باشد فقط ۴-۳ ساعت پیش از خون گیری به غیر از مایعات، وعده غذایی دیگری میل نشود. در هر زمان از شبانه روز امکان خون گیری برای آزمایش های مذکور وجود دارد.

علت خواب رفتن دست وپا چیست؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۴۰:۵۱

حس ناخوشایند خواب رفتن دست و پا می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. در موارد موقتی و بی‌خطر این حس ممکن است به علت فشار بر یکی از اعصاب به‌وجود آمده باشد.

* اگر خواب رفتن دست و پا مکررا اتفاق می‌افتد، یافتن علت اصلی آن بسیار مهم است زیرا اگر در ابتدای بروز مشکل آن را تحت کنترل خود درآورید از عواقب جدی آن در آینده در امان خواهید بود. *کم کاری و پرکاری تیروئید، مسمومیت ناشی از سرب یا آلومینیوم و دیابت می‌تواند موجب اختلال حسی به‌صورت خواب رفتگی دست و پا شود.

*توصیه‌های کلی درباره شیوه زندگی سالم، مانند حفظ وزن مطلوب بدن، پرهیز از قرار گرفتن در معرض مواد سمی، ورزش مناسب، خوردن یک رژیم غذایی متعادل و اجتناب از مصرف الکل و سیگار از راه‌های جلوگیری از آسیب‌های عصبی است.

با سلام من در فاصله زمانی ۵ ماه TSH از عدد ۵.۴ به ۸۶.۸۳ رسیده که خیلی بالاست. دلیلش چی میتونه باشه؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۴۳:۲۰

در حالت کلی، تستهای تیروئیدی به هنگامی مورد درخواست قرار می گیرند که اختلال عملکرد محور تیروئید، غده هیپوفیز، هیپوتالاموس مشهود باشد. نتایج اندازه گیری غلظت TH و TSH هنگامی که درجات خفیفی از مشکوک بودن به احتمال وجود اختلال محور HPT و سایر بیماریهای غیر تیروئیدی وجود داشته باشد ممکن است سر در گم کننده باشد.

بر این اساس به هنگام وجود مقادیر غیر طبیعی TFT ها اولین گام بازرسی دوباره وضعیت بالینی بیماران به منظور اتخاذ اقدامات مناسب است. در حالی که بسیاری از ازمایشگاههای تشخیصی، رنجی برای هورمون­های T3،T4  و TSH مشخص کرده اند، شواهدی نشان داده اند که این رنج­ها در شرایطی ممکن است مناسب نباشند، به عنوان مثال رنج TSH در سرم تحت تاثیر نژاد، جذب ید، جنسیت، سن، میزان توده بدن، قرار می گیرد. همچنین حاملگی با تغییر در میزان TH و TSH همراه است.

هنگام درخواست و تفسیر پاسخ آزمایش  TSHتوصیه می‌شود:

۱- همیشه آزمایش) TSH هورمون محرک تیروئید) صبح گاه و در شرایط ناشتا درخواست شود.

۲- برای مانیتورینگ بیماری های تیروئید همیشه بیمار در ساعت مشخصی ترجیحاً صبح‌گاه مراجعه نماید.

۳- برای انجام آزمایش TSH و سایر آزمایش های عملکرد تیروئید (TFT) بهتر است بیمار در شرایط پایدار جسمی و روحی به آزمایشگاه مراجعه نماید: *استرس حاد و مزمن، مسافرت‌های طولانی، جراحی، بستری کوتاه و یا طولانی مدت در بیمارستان، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، خستگی مزمن و مفرط، پیاده‌روی و ورزش سنگین، کوه‌پیمایی، گرسنگی طولانی و روزه‌داری، دوره قاعدگی، بارداری، مصرف داروهای خوراکی ضد بارداری، تزریق سرم، عفونتهای حاد و مزمن، بی خوابی و شب بیداری و… **وجود متغیرهای یاد شده، در بسیاری از موارد باعث تغییر میزان TSH تا چندین برابر حد نرمال می شود.

با رفع بسیاری از این متغیرها در صورت نبود شواهد بالینی بروجود بیماری های تیروئید پاسخ TSH به سرعت در محدوده نرمال قرار می گیرد. شدت و تاثیر این متغیرها در موارد پاسخ بینابینی Uperlimit TSH  بسیار چشمگیرتر می باشد.

۴- مصرف دارو‌های آرام‌بخش، ضد افسردگی‌ها، استروئید‌ها ضد بارداری های خوراکی و … در پاسخ آزمایش TSH تاثیر می گذارند.

۵- آزمایش TSH دارای نوسانات روزانه تا ۳۵ درصد می‌باشد.

۶- آزمایش TSH دارای نوسانات فصلی است.

۷- برای انجام آزمایش های TFT و TSH بیمار به یک آزمایشگاه مراجعه نماید؛ تنوع روش‌های اندازه‌گیریTSH  و حساسیت و اختصاصی بودن متفاوت روش‌های آزمایشگاهی اغلب نتایج متفاوتی از TSH را به همراه دارد.

۸- چنانچه لازم است نتایج آزمایش TSH بین دو آزمایشگاه مقایسه شود بهترین پیشنهاد نمونه‌گیری در یک مکان و تقسیم سرم و ارسال بین دو آزمایشگاه که روش اندازه‌گیری  TSHیکسان و مطمئنی دارند می‌باشد.

۹- آزمایش TSH یک بیمار به دلیل متغیر‌های پیش آزمونی و شرایط پیچیده فیزیولوژیک یک فرد در ۶۵ درصد موارد قابل مقایسه با نتایج انجام آزمایش TSH حتی در روز بعد نمی‌باشد.

۱۰- چنانچه نتایج TSH با علایم بالینی بیمار تطابق ندارد بهترین توصیه آزمایشگاهی، درخواست تکرار آزمایش روی همان نمونه در آزمایشگاه اول یا ارسال همان نمونه موجود در آزمایشگاه به آزمایشگاه دوم مورد اعتماد می‌باشد.

آزمایش کیفیت اسپرم چگونه گرفته میشه؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۳۸:۱۷

روش جمع آوری مایع منی برای آنالیز اسپرم: آزمایش آنالیز اسپرم برای تشخیص ناباروری مردان به کار می رود.

۱- پیش از جمع آوری نمونه، ۳ تا ۵ روز نباید انزال یا تماس جنسی داشته باشد.

۲- تب، بیماری های حاد و استفاده از سونا و جکوزی گرم تا ۳ روز پیش از نمونه گیری در نتایج آزمایش تأثیر می گذارد.

۳- بهتر است نمونه گیری در آزمایشگاه و به روش تحریک مصنوعی استمناء(Masturbation)  انجام شود، در این صورت از مواد صابونی و لغزنده نباید استفاده شود.

۴- تمام نمونه باید در ظرف مخصوص آزمایشگاه جمع آوری شود.

۵- ظرف نمونه گیری باید هم دمای بدن باشد.

۶- چنانچه نمونه گیری در بیرون آزمایشگاه انجام گرفته است، نمونه حداکثر در عرض ۳۰ تا ۴۵ دقیقه تحویل آزمایشگاه شود و در این فاصله ظرف نمونه باید هم دمای بدن باشد (ظرف نمونه در دستان، یا چسبیده به بدن باشد).

۷- از کاندوم برای جمع آوری نمونه استفاده نکنید.

۸- معمولا برای بررسی دقیق و تصمیم گیری های پزشکی در ارتباط با نتایج آزمایش آنالیز اسپرم، در صورتی که نتایج غیر طبیعی بود، تکرار آزمایش با رعایت نکات بالا یکماه بعد از آزمایش اول توصیه می شود.

میخواستم بدونم که کلا ازمایش بتا چطوری انجام میشه؟ چه زمانی برای ازمایش مراجعه کنیم؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۳۵:۵۸

آزمایش بتا یکی از آزمایشاتی است که برای تشخیص بارداری از آن استفاده می‌شود. آزمایش بتا HCG از طریق خون و ادرار انجام می‌شود. بتا در واقع بخشی از هورمون HCG است. هورمون HCG هورمونی است که در دوران بارداری توسط جفت تولید می‌شود و پس از برقراری ارتباط خونی بین مادر و جنین در گردش خون مادر وارد می‌شود و قابل سنجش می‌گردد.

این آزمایش را هر زمان که مشکوک به حاملگی طبیعی و یا حتی موارد خارج رحمی بودید می‌توانید انجام دهید و درخواست آن بوسیله خود فرد نیز قابل قبول است. برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نیست. عدم مصرف آب ضرورتی ندارد و حتی قطع داروهایی که در حال مصرف آن هستید (با تشخیص پزشک) لازم نیست.

مدت زمان لازم برای انجام این آزمایش حدود نیم ساعت می‌باشد و شما در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانید این آزمایش را انجام دهید. پاسخ آزمایش طی دوساعت پس از انجام نمونه گیری آماده خواهد شد.

 

سلام آیا شما آزمایش خونی که در هفته ۱۰ بارداری برای تشخیص سلامت و جنسیت جنین است را انجام می دهید؟ دقت آزمایش چقدر است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۳۴:۰۶

سلام آزمایش هارمونی روشی غیر تهاجمی برای تشخیص تریزومی های جنین، براساس آنالیز و بررسی DNA جنین (Fetal DNA) موجود در خون مادر می باشد. آزمایش هارمونی روش غربالگری زود هنگام و قابل اطمینان برای تشخیص شایع­ترین اختلالات کروموزومی و تعیین جنسیت جنین با استفاده از خون مادر است که از هفته دهم بارداری به بعد انجام پذیر است. دقت این تست ۹۹.۷% می باشد.

چه آزمایش های تکمیلی برای دو نفری که مشکوک به تالاسمی مینور هستند نیاز است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۳۱:۳۶

چنانچه در آزمایش خون هر دونفر MCV<80 و یا MCH<27 باشد، افراد مشکوک به تالاسمی مینور هستند، در این صورت اندازه گیری هموگلوبین A2 به روش HPLC انجام می گیرد. اگر در هر دو نفر HbA2>3.5  باشد. زوجین ناقل سالم (مینور) بوده و نیاز به مشاوره ویژه دارند. اگر در هر یک از دو نفر یا در هر دو HbA2<3.5 باشد، فرد به عنوان فقر آهن درمان می شود.

به مدت یک ماه درمان فقر آهن انجام می شود و پس از آن مجددا آزمایش گرفته می شود. اگر مشکل رفع شده بود، ازدواج بلامانع است.

با سلام، من آزمایش مرحله اول سلامت جنین را انجام داده ام و مشکلی نداشته آیا لازم است که آزمایش مرحله دوم را هم انجام دهم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۳۲:۰۳

بر اساس نتیجه تست غربالگری سندرم داون در سه ماهه اول، بیماران در سه گروه زیر قرار می گیرند: ۱. گروه اسکرین مثبت (High Risk): در صورتی که ریسک خانم باردار بیشتر از ۱:۵۰ باشد (یعنی در ریسک اعلام شده مخرج کسر از ۵۰ کوچک تر باشد)، باید مستقیما برای انجام تست های تشخیصی ارجاع داده شود.

  1. گروه با ریسک بینابینی (Borderline; Intermediate Risk) : در صورتی که ریسک زن باردار بین ۱:۵۱ تا ۱:۲۵۰۰ باشد، توصیه می شود تا سه ماهه دوم منتظر بماند و تست ترکیبی یا سکوئنشیال را انجام دهد و یا یک تست غربالگری با قدرت تشخیص بالا یعنی NIPT (Non Invasive Prenatal test) or cell free DNA انجام شود.
  2. گروه اسکرین منفی (low Risk) : در صورتی که نتیجه غربالگری توام سه ماهه اول کمتر از ریسک تفکیک کننده (۱:۲۵۰۰) باشد غربالگری سندرم داون پایان می پذیرد و بیمار فقط برای بررسی اختلالات لوله عصبی یا NTDs به منظور اندازه گیری آلفافتوپروتئین و محاسبه AFP MoM در هفته ۱۵ الی ۱۶ حاملگی به آزمایشگاه ارجاع داده می شود. با توجه به اینکه شما در گروه سوم قرار گرفته اید طبق نظر پزشک معالج خود فقط اندازه گیری آلفافیتوپروتئین در هفته ۱۵-۱۷ بارداری پیشنهاد می شود.
علت تغییر رنگ ادرار چیست؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۲۶:۲۱

رنگ ادرار معمولا به دلیل مصرف مواد غذایی خاص، داروها یا رنگ‌های خوراکی است، به عنوان مثال رنگی که در مواد غذایی مخصوص کودکان استفاده می‌شود، ممکن است موجب تغییر رنگ ادرار آنها شود. البته فراموش نکنید، در شرایطی خاص نیز بیماری‌ها می‌توانند عامل تغییر رنگ ادرار باشند. اگر ادرار به بی‌رنگی آب باشد، احتمالا مربوط به این باشد که آب زیادی نوشیده‌اید و به این دلیل که مثانه پر می‌شود، باید چندین بار در روز به دستشویی بروید.

داشتن رنگ ادرار روشن، جای هیچ نگرانی ندارد. اگر رنگ ادرار قهوه‌ای یا قهوه‌ای تیره باشد، به این معنی است که آب بدن کم شده است. بنابراین اگر فردی ادراری تیره همراه با سردرد و سرگیجه داشته باشد، پزشک باید ادرار بیمار را بررسی کند تا علت کمبود آب بدن را مشخص نماید. اگر ادرار به رنگ قرمز یا صورتی دفع شود، با این‌که ظاهر وحشتناکی دارد و حتما باید بررسی شود، اما لزوما به معنای وجود مشکل و بیماری خاصی نیست.

وجود خون یکی از شایع‌ترین دلایل قرمز شدن رنگ ادرار است، البته اغلب اوقات، خونریزی شدید نیست و علامت دیگری ندارد. عفونت ادراری، ورزش شدید، سنگ مثانه یا سنگ کلیه، بیماری‌های کلیوی و گاهی سرطان‌های کلیه یا مثانه از علل بروز چنین حالتی هستند. همچنین مصرف غذاهایی مانند لبو و تمشک نیز باعث تغییر رنگ ادرار و قرمز شدن آن می‌شوند.

نارنجی شدن رنگ ادرار نیز شاید به دلیل مصرف داروها، مواد غذایی و مکمل‌هایی مانند ویتامین‌C ، هویج و آب هویج باشد. کم‌آبی بدن و نوشیدن مقدار کم مایعات نیز می‌تواند سبب تغییر رنگ ادرار و تیره شدن آن شود.رنگ ادرار ممکن است به رنگ سبز یا آبی هم دیده شود. برخی بیماری‌ها، مصرف داروها و مواد غذایی خاصی مانند مارچوبه می‌تواند موجب چنین تغییر رنگی شود.

بهترین زمان برای انجام آزمایش های غــربالگری سلامت جنین در چه هفته هایی از بارداری است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۲۱:۲۲

همیشه نوع و زمان آزمایش های غربالگری سلامت جنین را پزشک زنان خانم های باردار و ماماهای آموزش دیده تعیین می نمایند. در تعیین نوع آزمایش های غربالگری، عوامل و متغییر های گوناگونی مانند سن، نوع بارداری، سابقه سقط و بارداری با روش های مصنوعی … تاثیر گذار است.

چه زمانی خانم باردار برای آزمایش غربالگری باید به پزشک زنان مراجعه کند؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۲۲:۳۴

در هفته های اول و دوم بارداری باید برای انجام تمامی آزمایش های غربالگری سلامت جنین آموزش ببیند و راهنمایی ها و جزوات آموزشی در اختیار خانم باردار قرار داده شود تا کارت پیگیری برای او صادر گردد و هماهنگی های لازم با مراکز سونوگرافی و آزمایشگاه، برای تعیین وقت قبلی انجام پذیرد.

آزمایش غربالگری متوالی گام به گام (Stepwise) چیست؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۱۸:۴۱

آزمایش Sequential سه روش متفاوت دارد که شامل روش مستقل(independent) ، روش گام به گام (Stepwise) و روش مشروط (contingent) است. اما رایج ترین روش آن نوع گام به گام (Stepwise)  است. در غربالگری Sequential ابتدا غربالگری سه ماهه اول با استفاده از مارکرهای NT  و Free -BhCG ,PAPP-A انجام و نتیجه به پزشک و خانم باردار اعلام می شود.

در صورتی که ریسک به دست آمده بیش از ۱:۵۰ باشد، مادر برای آزمایش های تشخیصی معرفی و در صورتی که ریسک کمتر از میزان مذکور باشد برای آزمایش سه ماهه دوم (کوآد مارکر) دعوت می شود و پس از انجام این آزمایش، ریسک نهایی با استفاده از تمام مارکرهای اندازه گیری شده در سه ماهه اول و دوم محاسبه می شود.

هدف از غربالگری سلامت جنین چیست ؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۱۸:۴۹

مهمترین هدف انجام غربالگری سلامت جنین پیدا کردن موارد احتمالی ابتلا جنین به سندرم داون (تریزومی ۲۱)، سندرم ادوارد (تریزومی ۱۸) و نقایص لوله عصبی باز (ONDTs) است.

هدف دوم این آزمایش ها عبارت است از:

  1. تشخیص بیماری ایکتیوزیس (ichthyosis) وابسته به کروموزوم- X که با پایین بودن سطح استریول (uE3 ) مشخص می شود.
  2. تشخیص سندروم (SLOS Smith Lemil Optiz)، نارسایی غده فوق کلیه جنین به دنبال پایین بودن سطح استریول غیرکونژوگه uE3
  3. افزایش سطحAFP ، BhCG، inhibin A و یا کاهش سطح PAPP-A و یا استریول غیرکونژوگه uE3  می تواند نشانگر احتمال بروز Pre-Eclampsia) مسمومیت حاملگی در سه ماهه سوم بارداری)، رشد ناقص داخل رحمی (IUGR) و یا جدا شدن زودرس جفت (دکلمان جفت) باشد.
  4. اندازه گیری چین پشت گردن جنین(NT)، برابر یا بالاتر از ۵/۳ میلی متر نشانگر خطر بالا برای ابتلا جنین به سندرم داون و یا نقایص قلبی مادرزادی است. باید به این مادران پیشنهاد شود که در هفته های ۲۰-۱۸ بارداری برای تهیه اکوکاردیوگرام از جنین و سونوگرافی تفصیلی (آنومالی اسکن) اقدام کنند.

۲ – چه زمانی خانم باردار برای آزمایش غربالگری باید به پزشک زنان مراجعه کند؟ در هفته های اول و دوم بارداری باید برای انجام تمامی آزمایش های غربالگری سلامت جنین آموزش ببیند و راهنمایی ها و جزوات آموزشی در اختیار خانم باردار قرار داده شود تا کارت پیگیری برای او صادرگردد و هماهنگی های لازم با مراکز سونوگرافی و آزمایشگاه، برای تعیین وقت قبلی انجام پذیرد.

آیا آزمایشگاه می تواند در مورد جواب آزمایشاتم توضیح و تفسیری ارائه دهد؟ به عنوان مثال ابتلا به بیماری خاصی را مطرح نماید یا خیر؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۱۵:۴۵

لطفا تفسیر نتایج آزمایش را از پزشک معالج خود بخواهید. پزشک در صورت لزوم با آزمایشگاه مشاوره لازم را خواهد داشت.

چرا پزشک من چنین آزمایشی را برای من درخواست کرده است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۰۹:۲۶

درخواست آزمایش از سوی پزشک معالج بخشی از مراحل تشخیص پزشکی بیماری در کنار معاینات بالینی و انتخاب مناسب ترین درمان برای شما می باشد. اگر سئوال مبهمی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، بهتر است آن را با پزشک خود درمیان گذاشته و با وی مشورت نمائید.

چه آزمایشاتی در آزمایشگاه فجر انجام می شود؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۱۵:۲۴

آزمایشگاه تشخیص طبی و تخصصی فجر به عنوان یکی از مراکز معتبر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سطح کشور مطرح می باشد. در این مرکز آزمایش های معمولی تا فوق تخصصی انجام پذیر است. لطفا برای اطلاع از فهرست آزمایش های قابل انجام در آزمایشگاه فجر به منوی (فهرست آزمایش ها) در وب سایت آزمایشگاه فجر مراجعه نمایید.

زمان مجاز برای تحویل نمونه های جمع اوری شده ادرار یا مدفوع به آزمایشگاه چقدر است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۰۴:۳۷

در صورتیکه نمونه ادرار برای آزمایش کامل ادرار یا کشت ادرار (در ظرف مخصوص آزمایشگاه) جمع آوری شده باشد توصیه می گردد در کمتر از یک ساعت به آزمایشگاه منتقل شود. در غیر این صورت نمونه در دمای ۴ درجه حداکثر تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری است. نمونه های مدفوع باید هر چه زودتر به آزمایشگاه تحویل داده شوند در غیر این صورت حداکثر تا ۲۴ ساعت می توان نمونه های مدفوع با قوام طبیعی را در یخچال نگهداری نمود. نمونه های مدفوع برای آزمایشات کشت (میکروب شناسی) و نمونه های اسهال حتما باید تازه باشند.

مدت زمان ناشتایی در مورد نوزادان چند ساعت است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۰۳:۰۳

توصیه می گردد زمان مراجعه به آزمایشگاه به گونه ای تنظیم شود که قبل از مصرف نوبت شیر بعدی نمونه گیری انجام شود. مثلا چنانچه نوزاد شما هر چهار ساعت شیر می خورد سه ساعت و نیم بعد از آخرین تغذیه نوزاد با شیر نمونه گیری انجام می شود.

آیا برای آزمایش VD3 (ویتامین د ۳) باید ناشتا بود؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۷:۰۰:۴۲

خیر اما توصیه می شود از صرف نمودن غذاهای چرب اجتناب گردد.

میزان VD در فصول پاییز و زمستان در پایین ترین سطح خود قرار دارد( از ماه سپتامبر تا مارس) این زمان بهترین وقت برای انجام آزمایش VD3 می باشد.

اگر برای انجام آزمایش ناشتا بودن ضرورت داشته باشد، آیا مصرف داروهای روزانه بلامانع است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۶:۵۸:۲۸

لطفا با پزشک خود در این زمینه مشورت نمایید.

آیا جهت آزمایش ادرار ناشتایی لازم است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۶:۵۶:۰۳

خیر ولی توصیه می شود برای اکثر آزمایش های معمول ادرار اولین نمونه صبحگاهی جمع آوری شود.

آیا آزمایشات مربوط به تیروئید نیاز به ناشتا بودن دارند؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۶:۰۶:۳۷

می توان برای انجام آزمایشات تیروئید ناشتا نبود ولی ترجیحا از میل نمودن غذاهای چرب خودداری گردد.

مناسب ترین زمان مراجعه برای آزمایشات نیازمند ناشتایی چه ساعاتی است؟۱۳۹۷/۶/۱۹ ۶:۰۴:۵۶

مابین ساعات ۶:۳۰ الی ۱۰ صبح ترجیحا صبح بعد از بیدار شدن و عدم انجام ورزش و فعالیت های بدنی.

  1. K.mohamadi مرداد ۴, ۱۴۰۱ at ۱۰:۳۶ ب٫ظ - Reply

    هزینه تست pcrچقدر است

    • مدیر سایت مرداد ۲۰, ۱۴۰۱ at ۱۲:۴۵ ب٫ظ - Reply

      با شماره‌های آزمایشگاه در تماس باشید. با تشکر

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

سازمان های طرف قرارداد

آزمایشگاه فجر ساری برای رفاه حال بیماران عزیز با بیش از ۲۰ شرکت بیمه طرف قرداد میباشد

  1. تامین اجتماعی (عادی ، خاص ، ماما)
  2. خدمات درمانی (کارکنان دولت ، خدمات ایرانیان ، روستائیان ، سایر اقشار)
  3. نیروی مسلح
  4. بانک ها : بانک ملی ، ملت ، صادرات ، سپه ، رفاه ، کشاورزی ، تجارت ، صنعت و معدن
  5. کمیته امداد
  6. بهزیستی
  7. کارکنان فولاد و ذغال سنگ
  8. شرکت نفت
  9.  بیمه ایران
  10. صدا و سیما
  1. بیمه آتیه سازان حافظ
  2. بیمه آرمان
  3. بیمه پارسیان
  4. بیمه ما
  5. بیمه دانا
  6. بیمه آسیا
  7. بیمه نوین
  8. بیمه البرز
  9. بیمه دی
  10. بیمه رازی

ارتباط‌ با ما

"*" indicates required fields

Go to Top