۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش NMO :
◀︎این آزمایش در بخش ایمونولوژی و سرولوژی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

نوع نمونه و نحوه جمع آوری آن

نمونه ی سرم یا پلاسما هپارینه یا سیتراته یا EDTA – نمونه ی CSF

بیماری التهابی نادر سیستم عصبی مرکزی است که عمدتاً نخاع و عصب بینایی را درگیر می کند. اگرچه ممکن است ضایعات مغزی نیز در سیر بیماری رخ دهد.

علایم بیماری نورومیلیت اپتیکابه علایم بیماری مولتیپل اسکلروزیس ‌(MS) شبیه است به همین دلیل گاهی تشخیص این دو بیماری از یکدیگر بسیار مشکل است به طوری که در گذشته تصور می‌شد که بیماری N.M.O نوعی از بیماری MSاست. اما امروزه مشخص گردیده است که این بیماری از لحاظ آسیب شناسی تفاوت‌های زیادی با MS دارد.

امروزه این بیماری به دلیل وجود یکسری اتوآنتی بادیهای خاص در سرم که این آنتی بادیها بنام آنتی اکواپورین -۴ (Aquaporin-4) شناخته می شوند، از بیماریMS مجزا می گردد. این آنتی بادی ها به عروق کوچک مغز  متصل می شوند و آنتی ژن اصلی آنها اکوپورین-۴ (پروتئینی که کانال های آب در مغز را تشکیل می دهد) می باشد. افراد مبتلا بهMSمعمولا پس از حمله اول بهبود کامل یا نسبی می‌یابند ولی در بیماری N.M.O، به ویژه اگر آسیب نخاع در ناحیه گردنی باشد بهبودی یا اصلا اتفاق نمی‌افتد و یا درصد بسیار کمی حاصل می‌شود.

نورومیلیت اپتیکا معمولاً با یک سیر عود کننده بدون پیشرفت و ناتوانی بین حملات بیماری مشخص می شوداما در درصد کمی از موارد بیماری ممکن است سیرمونوفازیک و یا پیشرونده ثانویه مزمن وجود داشته باشد این بیماری علت ناشناخته ای دارد و سن ابتلا به آن دیرتر از ام اس آغاز میشود دو علامت شاخص بیماری نورومیلیت اپتیکا آسیب به عصب بینایی وآسیب به نخاع است آسیب عصب بینایی می تواند به صورت تاری دید تا کوری در فرد بیمار بروز کند وآسیب نخاع منجر به فلج شدن حسی وحرکتی فرد وضعف اندامها تحتانی بیمار شود.این بیماری اشکال مختلفی دارد که گاهی تنها به صورت حملات عود کننده  آسیب به نخاع است و بدون درگیری چشمی بروز می‌کند و در برخی موارد تنها عصب بینایی به صورت مکرر درگیر می‌شود و علامتی از درگیری نخاع در آن دیده نمی‌شود.

علایم این بیماری می‌تواند به صورت همزمان یا با فاصله از هم در بیمار بروز کند .درصد بیماری ام اس حدود ۸۰درصد در زنان بیشتر از مردان گزارش شده است.

 روش های تشخیص آزمایشی بیماری نورومیلیت اپتیکا به صورت زیر می باشد:

Ø    ELISA-AQP4

Ø    ایمونوفلورسانس غیر مستقیم

Ø    Fluorescence-based immune precipitation assay

Ø    Cell based assay

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top