EBV IgG
آزمایش EBV IgG :
◀︎این آزمایش در بخش ایمونولوژی و سرولوژی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.
نام فارسی تست
آنتی بادی IgG ویروس اپستین بار
نام های متعارف دیگر
EBV VCA-IgG Ab; EBNA-IgG Ab; EA-D IgG Ab
آمادگی بیمار
آمادگی خاصی لازم نیست
نوع نمونه
نمونه خون از ورید بازو
علت درخواست تست
برای کمک به تشخیص مونونوکلئوز (مونو)؛ برای کمک به ارزیابی حساسیت به عفونت EBV؛ برای تمایز بین عفونت EBV و بیماری دیگر با علائم مشابه هنگامی که فرد علائم مونو دارد اما تست مونو منفی است؛ هنگامی که زن باردار دارای علائم شبه آنفولانزا است (خستگی، تب، گلو درد، بزرگی غدد لنفاوی، گاهی بزرگ شدن طحال و/ یا کبد)؛ گاهی اوقات هنگامی که فرد بدون علامت در معرض مونو قرار گزفته است.
توضیح راجع به تست
آنتی بادی هایEBV، گروهی از آزمایشها هستند که برای کمک به تشخیص عفونت کنونی، اخیر یا گذشته EBVدرخواست می شوند. آنها پروتئین های تولید شده توسط بدن در پاسخ ایمنی به چندین آنتی ژن مختلف ویروس EBV هستند.
آنها شامل آنتی بادی های IgG و IgMبرای آنتی ژن کپسید ویروسی(VCA)، آنتی بادی IgG برای آنتی ژن D زودرس (EA – D) و آنتی بادی هایی برای آنتی ژن های هسته ای(EBNA) هستند.
در طی عفونت EBV اولیه، هر یک از این آنتی بادی های EBV در برنامه زمانی خود به طور مستقل ظاهر می شود. آنتی بادی VCA – IgG ظاهر می شود، حداکثر ۲ تا ۴ هفته باقی می ماند و سپس به آرامی کاهش می یابد، تثبیت می شود و برای بقیه عمر باقی می ماند.
آنتی بادی EA – D در طی فاز حاد عفونت ظاهر می شود و پس از آن در عرض ۳ تا ۶ ماه ناپدید می شود، اما حدود ۲۰ ٪ از افراد آلوده خود مقادیر قابل بازیابی آنتی بادی EA – D را برای چندین سال پس از برطرف شدن عفونت EBV خواهند داشت. آنتی بادی EBNAمعمولا ظاهر نمی شود تا زمانی که عفونت حاد برطرف شود.
تست های تکمیلی
مونو، شمارش کامل سلولهای خونی، شمارش گلبولهای سفید خون
طریقه جمع آوری نمونه
نمونه خون از طریق فروبردن سوزن داخل ورید بازو به دست می آید
اطلاعات تکمیلی
مونو بیماری است که با خستگی، تب، گلودرد، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن طحال و گاهی اوقات، بزرگ شدن کبد همراه است.
از آنتی ژن کپسید ویروسی VCA IgG و آنتی ژن D زودرس (EA – D) برای تشخیص عفونت فعلی یا اخیر،
و ازVCA – IgG و آنتی ژن های هسته ای اپستین بار (EBNA) برای تشخیص عفونت های قبلی استفاده می شود.
منبع
معاونت درمان وزارت بهداشت ودرمان