۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

Coombs Wright

آزمایش Coombs Wright :
◀︎این آزمایش در بخش ایمونولوژی و سرولوژی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

نام های دیگر تست

گومبس رایت

آزمایش های مرتبط

Wright،۲ME

چرا و چه موقع درخواست میشود؟

آزمایش کومبس رایت زمانی انجام می شود که پزشک به ورود بیمار به فاز مزمن بیماری بیماری بروسلوز یا تب مالت مشکوک می شود.

نمونه مورد نیاز

نمونه خون وریدی

آمادگی قبل از انجام آزمایش

شرایط خاصی نیاز نیست

دانستنی های بیشتر

بیماری بروسلوز یا تب مالت یا همان تب مواج از بیماریهای مشترک انسان و دام است که عامل آن نوعی باکتری باسیلی گرم منفی بنام بروسلا است. تظاهرات بالینی بیماری در درجه اول، ضایعات و دردهای استخوانی مفصلی و پس از آن اختلالات عصبـی می باشد.

برای تشخـیص این بیماری از روشـهایی چون کشت و روشـهای سرولـوژیک استفاده می شود که آزمایشهای سرولوژیک شایعتر و مهمترند. منظور از آزمایشهای سرولوژیک، انجام آزمایش بر روی سرم ِ خون بیمار جهت یافتن آنتی بادی علیه بروسلا می باشد که مهمترین آنها عبارتند از: رایت،۲ME   و کومبس رایت.

 این بیماری از لحاظ بالینی به سه صورت حاد، تحت حاد و مزمن دیده می شود. در اوایل هفته دوم مرحله حاد ابتدا بتدریج آنتی بادیIgM  در سرم بیمار بالا میرود و در روز ۱۳ تا ۲۱ به حداکثر خود می رسد. در اوایل این مرحله۲ME  منفی بوده ولی بقیه تستها مثبت هستند.

سپس ساخت IgG علیه بروسلا شروع شده و پس از چند هفته میزان (تیتر) آن از IgM بیشتر می گردد. در اواخر این مرحله تمامی آزمایشهای سرولوژی تشخیص بروسلا مثبت می شوند. در هفته چهارم تا هشتم ِ مرحله حاد بیماری، تیتر IgG به حداکثر خود می رسد و در صورت درمان مناسب، تیتر IgG کاهش یافته ولی تیتر IgM از ۶ ماه تا دو سال ممکن است دوام داشته باشد و معمولا هر سه ماه یک رقت کاهش می یابد.

اگر کاهش تیتر آنتی بادی مشاهده گردد نشان از تأثیر مثبت درمان و فروکش کردن بیماری است. حال اگر درمان صورت نگیرد یا ناقص انجام پذیرد، بیماری وارد سیر مزمن می شود. در مرحله مزمن آنتی بادیهای تولید شده اغلب از نوع IgG3و IgG4 و نیز IgA بوده که در اصطلاح به نام آنتی بادیهای ناقص یا مسدود کننده مشهورند.

در مراحل مزمن بیماری بروسلوز به علت آنکه غالبا IgM کاهش می یابد و تیتر IgG افزایش چشمگیری نشان می دهد و نیز به علت آنکه IgG با ساختمان مونومریک خود یک آگلوتینین قوی محسوب نمی شود، لذا این امکان وجود دارد که در آزمایش رایت جواب منفی عاید گردد.

منفی بودن تیتر سرم مورد آزمایش نباید پزشک را به اشتباه اندازد و بهتر است که تست کومبس رایت در این موارد درخواست شود. این آنتی بادی ها بیشتر از کلاس IgG (عمدتا IgG4 و IgG3) و IgA می باشد.

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top