۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش Anti MCV :
◀︎این آزمایش در بخش ایمونولوژی و سرولوژی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

آرتریت روماتوئید (RA) یکی از شایعترین بیماری­های اتوایمیون می‌باشد. خصوصیات اصلی (RA) التهاب مفاصل است که موجب تخریب مفصل و از دست رفتن کارائی آن می‌گردد.

تشخیص زودهنگام (RA) و شروع سریع درمان مناسب آن یکی از مهم‌ترین راههای جلوگیری از تخریب کامل مفصلی می‌باشد.

 تشخیص (RA) اساساً به علائم کلینیکی و آزمایشات سرولوژیک برعلیه آنتی‌بادیهای ضد فاکتور روماتوئید (RF) تاکنون محدود بوده است. RF یک مارکر سرولوژیک برای تشخیص (RA) با اختصاصیت حدود ۷۰ درصد می‌باشد.

در چندین بررسی نشان داده شده که آنتی‌بادیهایی برعلیه بقایای سیترولینه شده اسید آمینه آرژنین در پروتئین‌های الیاف غضروفی در بیماران (RF) منفی مبتلا به آرتریت روماتوئید دیده می‌شود.

 اندازه‌گیری (Anti-MCV) بخصوص در بیماران (RF) منفی توصیه می‌شود.

سیترولین شدن، یک واکنش آمیناز پپتدیل آرژنین بوده که اسید آمینه آرژنین را به سیترولین تبدیل می‌کند. سیترولین شدن اسیدهای آمینه اساساً در سلولها انجام شده و در آن اسید آمینه آرژنین به یک ترکیب پروتئینی غیر معمول بنام سیترولین تبدیل می‌شود که سیستم ایمنی آن را غریبه بحساب آورده و بر علیه آن آنتی‌بادی می‌سازد؛

آنتی‌بادیهایی که موجب التهاب و تخریب سلولهای سینوویال در غضروفها می‌گردند. انواع گوناگونی از پروتئینهای سیترولین شده در بیماران (RA) پیدا شده‌اند.

یکی از آنها Sa آنتی ژن یاMutated Citrullinated Vimentin )MCV) می باشد.

در تشخیص (RA) تعیین اتوآنتی‌بادیها در مقابل MCV نقش تشخیصی و پیشگویی‌کننده دارد. انجام آن بسیار ارزشمندتر از آزمایش (RF) می‌باشد.

انجام آزمایش Anti-MCV با روش الایزا دارای حساسیت و اختصاصیت بسیار بالا برای تشخیص اتوآنتی‌بادیهای ضد Vimentin سیترولین شده می‌باشد. Vimentin یک پروتئین سیترولین شده حاضر در همه بخشها بخصوص در بافت سینوویال بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می‌باشد.

تیتر آنتی‌بادیهای ضد Vimentin در بیماران RA ارتباط قوی با درجه و شدت بیماری دارد. اخیراً یک تست سرولوژیک POCT برای تشخیص RF و Anti-MCV ابداع گردیده که دارای حساسیت ۷۲ درصد و اختصاصیت ۹۹/۷ درصد می‌باشد.

 Anti-MCVامروزه بعنوان یک بیومارکر کارآمد برای تشخیص پیشرفت RA مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارزش اصلی این آزمایش در این است که ظهور اولیه این آنتی‌بادیها تشخیص زودرس RAرا فراهم آورده و موجبات درمان سریع‌ و زودهنگام قبل از بروز علائم بیماری را فراهم می‌کند.

بعلاوه میزان تیتر Anti-MCV ارتباط بسیار قوی با شدت و فعالیت بیماری و بالعکس موفقیت درمان دارد.

 کاربردهای بالینی آزمایش

 تعیین اًتوآنتی بادیهای ضد ویمنتین سیترولینه شده جهش یافته (Anti-MCV)  از کلاس IgG، در تشخیص بیماران آرتریت روماتوئیدی (RA) بویژه در بیماران روماتوئیدی که روماتوئید فاکتور آنها منفی می باشد (RF negative sera) بکار می رود.

به عبارت دیگر این تست در تشخیص زودهنگام RA و درمان مؤثرتر بر علیه این بیماری مفید می باشد.

 MCV Anti-به عنوان بیومارکری کارآمد، برای برآورد پیشرفت بیماری آرتریت روماتوئید  همراه با سایر تست های آزمایشگاهی (RF و Anti-CCP) و یافته های بالینی استفاده می شود.

 روش های انجام آزمایش

روش مرجع: EIA

روش ارجح: Indirect solid phase enzyme immunoassay (ELISA)

 مقادیر مرجع

Ø    <20 U/mL منفی  Negative

Ø    ≥۲۰ U/mL مثبت Positive

 تفسیر

 اًتوانتی بادیهای ضد ویمنتین سیترولینه شده جهش یافته (Anti-MCV)  یک پروتئین است که در مایع مفاصل (سینوویوم) ملتهب در بیماران RA یافت می شود.

دقت و صحت مقادیر سطوح Anti-MCV همبستگی معنی داری با پیشرفت بیماری RA دارد. مزیت اصلی این تست، ظهور زودهنگام این آنتی بادی در سرم، قبل از پیشرفت بیماری RA و فرصت کافی برای درمان مؤثرتر بیماری می باشد. به عبارت دیگر تیترهای Anti-MCV حاکی از همبستگی قوی میان فعالیت و شدت بیماری و موفقیت در درمان بیماری دارد. حساسیت و اختصاصیت بالاتر این تست در مقابل تست های  Anti-CCP و RF  قابل توجه می باشد.

عوامل مداخله گر

  • نمونه سرمی که به درستی نگهداری نشود و یا نمونه ای که بطور مکرر ذوب و فریز می گردد ممکن است منجر به نتایج کاذب و غیر واقعی گردد.
  • اشتباهات حین انجام تست از قبیل پیپتینگ نادرست، دوره انکوباسیون نادرست، تنظیم دما وطول موج نادرست، و مراحل شستشو (Washing) و مخلوط کردن (Mixing) نادرست، ممکن است منجر به نتایج کاذب گردد.
  • همولیز بیشتر از۱۰۰۰ mg/dl، بیلی روبین بیشتر از ۴۰ mg/dl، و لیپمی (افزایش غلظت تری گلیسرید در سرم) بیشتر از ۳۰۰۰ mg/dl در سرم انسان در نتایج آزمایش تداخل ایجاد می کند.

 توضیحات

v    تشخیص قطعی بیماری تنها بر پایه نتایج یک تست نمی باشد و  پزشک باید پس از بررسی تمام یافته های بالینی و آزمایشگاهی، بیماری را ارزیابی نماید.

v    نتیجه منفی Anti-MCV وجود بیماری را رد نمی کند.

v    تستهای Anti-CCP و RF به همراه تست Anti-MCV در تشخیص RA مفید می باشند.

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top