۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش AMH :
◀︎این آزمایش در بخش semen analysis آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

 آمادگی بیمار

نیاز به ناشتایی ندارد

 موارد رد نمونه

نمونه لیپمیک، ایکتریک و یا همولیزه باشد

اطلاعات تکمیلی

آنتی مولرین هورمون (AMH ) یا Mullerian Inhibiting Substance (MIS) یک گلیکوپروتئین دو زنجیره ای و از خانواده عوامل رشد و تمایز سلولها است.

 این هورمون که در دوران جنینی از سلول های سرتولی بیضه ترشح می شود، از تبدیل لوله های مولرینی به رحم و سایر ساختارهای مولرینی جلوگیری می کند.

 در جنین مؤنث فقدان AMH باعث تشکیل اجزای تناسلی جنس مؤنث می گردد. میزان آن در خون افراد با سن و جنس آنها در ارتباط است، بطوریکه در مردان بعد از بلوغ جنسی کاهش و در زنان تا قبل از بلوغ قابل اندازه گیری نمی باشدولی در دوران بلوغ به علت ترشح آن از سلول های گرانولوزای فولیکول های در حال رشد تخمدان، افزایش یافته و در طی سالهای باروری و زایش از میزان آن مجدداً کاسته می شود، بطوری که پس از یائسگی به علت تهی شدن تخمدان از فولیکول های در حال رشد میزان سرمی آن بسیار ناچیز می باشد.

کاربردهای بالینی آنتی مولرین هورمون

 ۱- ارزیابی ذخیره فولیکولی تخمدان: سطح سرمی AMH با تعداد فولیکول های اولیه مرتبط است و در مقایسه با میزان هورمون های LH ، FSH ، استرادیول و Inhibine B   (در سومین روز سیکل ماهیانه) از اختصاصیت بالاتری برخوردار است.

 ۲- پیشگویی دوره پیش یائسگی (Pre-menopausal ): زمان بروز یائسگی در زنان  متفاوت است و توان باروری تا قبل از تشخیص بالینی یائسگی کاهش چشمگیری می یابد. AMH شاخص مناسبی در پیش گویی زمان دوره پیش یائسگی می باشد.

۳- پیشگویی Ovarian Aging و IVF موفق: در زنان تحت درمان برای ناباروری، Ovarian Aging با کاهش پاسخ دهی تخمدان به تجویز گنادوتروپین و احتمال ضعیف وقوع بارداری مشخص می شود. تعیین این زنان کم پاسخ (Low Responder) قبل از ورود به برنامه IVF حائز اهمیت است. تحقیقات نشان داده که AMH شاخص بسیار مناسبی برای ارزیابی میزان پاسخ دهی تخمدان به برنامه IVF می باشد، به طوری که میزان آن در زنان کم پاسخ کمتر از زنا ن با پاسخ دهی مناسب است.

Interpretation AMH Blood Level
High (often PCOS) Over 3.0 ng/ml
Normal Over 1.0 ng/ml
Low Normal Range ۰.۷ – ۰.۹ ng/ml
Low ۰.۳ – ۰.۶ ng/ml
Very Low Less than 0.3 ng/ml

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top