۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

۵-HIAA – HPLC

آزمایش ۵-HIAA – HPLC :
◀︎این آزمایش در بخش بیوشیمی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

نام آزمایش

 بررسی ۵HIAA

۵HIAAهیدروکسی ایندول استیک اسید یک تحریک کننده ماهیچه ای و یک متابولیت اولیه از هورمون سروتونین میباشد.

   سروتونین یک هورمون تولید شده از اسید آمینه تریپتوفان است که عمدتا توسط سیستم عصبی مرکزی و به ویژه سلولهای مغزی تولید شده و نقش یک نوروترنسمیتر را در انتقال پیام های عصبی دارد و در مقادیر کمتر توسط سلولهای ریه و معده نیز تولید میشود. سروتونین اعمالی مانند انتقال پیام های عصبی، انقباض ماهیچه های صاف موجود در دیواره عروق و تنظیم سیکل خواب را انجام میدهد.. بعد از استفاده توسط بدن سروتونین در کبد متابولیزه شده و به ۵HIAA تبدیل شده و از طریق ادرار دفع میشود. در شرایط عادی مقادیر کمی از این متابولیت در ادرار حضور دارد ولی تحت شرایطی که بدن با افزایش تولید سروتونین مواجه است مانند تومورهای کارسینوئید، میزان این ماده در ادرار افزایش میابد.

   تومورهای کارسینوئید تومورهایی آهسته رشد هستند که در مجرای گوارشی، روی آپاندیس و در ریه ها تشکیل میشوند. این تومورها باعث افزایش تولید سروتونین و ایجاد علائمی مانند گلگون شدن صورت، اسهال، افزایش ضربان قلب و خس خس کردن سینه میشود که این علائم را تحت عنوان سندرم کارسینوئید میشناسند. این تومورها معمولا کوچک بوده و به ندرت بزرگ شده و باعث ایجاد انسداد در مجرای تنفسی و گوارشی می شوند. تست بررسی ۵HIAA  در ادرار معمولا به دنبال داشتن علائم فوق و شک به این بیماری و همچنین در موارد تشخیص بیماری و کنترل آن در خواست می شود.

   باید توجه داشت که در صورت شک به تومور کارسینوئید با نتیجه این تست نمیتوان حتما وجود آن را تائید و یا رد کرد بلکه این تست تنها یک تست کمک کننده در امر تشخیص میباشد. برای انجام این تست بهترین نمونه نمونه ادرار ۲۴ ساعته است زیرا میزان ترشح این متابولیت در ادرار در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت میباشد.

   البته در مواردی به صورت استثنا از نمونه ادرار رندوم نیز استفاده میشود که البته از ارزش پایینی برخوردار است.

نمونه ادرار ۲۴ ساعته بهتر است در ظرف کدر که از تماس نمونه با نور جلوگیری کند گرفته شود و ظرف در جای خنک نگه داری شود و پس از گرفتن نمونه در اسرع وقت به آزمایشگاه انتقال داده شود. در آزمایشگاه نیز باید مواد نگه دارنده را به آنها اضافه نمود.

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top