۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

هفته ۳۸

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

 کودک شما حسابی چاق شده است! او بین ۲۷۲۰ تا ۳۴۰۰ گرم وزن دارد (پسرها معمولا کمی سنگین تر از دخترها هستند) و طول بدن او نیز بین ۴۸.۲ تا ۵۰.۸ سانتی متر است. او می تواند خیلی محکم چنگ بیندازد که این را هم به زودی می توانید با انگشت خود امتحان کنید! اندامهای او کاملا رشد کرده و در مکان نهایی خود قرار دارند. ولی ریه ها و مغز او هرچند به اندازه ای رشد کرده اند که بتوانند فعالیت کنند اما تا زمان تولد و مدتی پس از آن نیز به رشد خود ادامه می دهند.

فکر می کنید چشمهای کودک شما چه رنگی هستند؟ ممکن است نتوانید به درستی پاسخ دهید. اگر چشمان او قهوه ای باشند احتمالا به همین رنگ باقی خواهند ماند. اگر رنگ چشمانش خاکستری تیره یا آبی پررنگ باشد ممکن است به همین رنگ باقی بمانند و ممکن است تا ۹ ماهه شدن نوزاد سبز فندقی یا قهوه ای شوند. این امر بدان خاطر است که امکان دارد عنبیه کودک (بخش رنگی چشم او) در ماههای اول پس از تولد رنگدانه بیشتری ذخیره کند. به همین دلیل امکان ندارد که رنگ چشمهای او روشن تر یا آبی تر شوند. عنبیه های سبز فندقی و قهوه ای بیشتر از عنبیه های آبی یا خاکستری رنگدانه دارند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

 

ممکن است خواب در طول شب برای شما خیلی سخت تر شده باشد و یک خواب راحت نداشته باشید. سعی کنید در طول روز بخوابید زیرا این کار ممکن است تنها چاره شما برای مدت باقی مانده باشد. به حرکات کودک خود نیز دقیقا توجه کنید. با اینکه فضای اطراف او خیلی تنگ شده است اما باید هنوز هم فعال باشد.

تورم پاها در این هفته های نهایی طبیعی است؛ اما در صورت مشاهده تورم در دستها یا صورت، افزایش وزن ناگهانی، سردردهای مداوم یا شدید، تاری دید، دیدن لکه ها یا جرقه های نورانی و یا درد در ناحیه بالای شکم فورا با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید؛ زیرا این حالتها ممکن است نشانه یک وضعیت حاد به نام پره اکلامپسی باشند.

همسر خود را تشویق کنید تا آرامش داشته باشد و کارهایی را که دوست دارد، انجام دهد؛ زیرا بعد از تولد نوزاد وقتی برای تفریح نخواهد داشت.

فعالیت های هفته

 مطالب مربوط به نحوه مراقبت از نوزاد را بخوانید: اکنون زمان مناسبی است که کم کم خواندن مطالب مربوط به حاملگی را تمام کنید و مطالب مربوط به مراقبت از نوزاد را مرور کنید. بعد از تولد نوزادتان فرصت زیادی برای مطالعه نخواهید داشت، پس حداقل در مورد هفته های اول تولد نوزاد مطالب لازم را فرا بگیرید.

 رژیم غذایی

 بهترین روش برای افزایش میزان جذب کالری در زمان شیردهی استفاده از مواد غذایی مغذی مانند شیر بدون چربی، ماست، گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی، تخم مرغ و حبوبات است. ۲۰۰ کیلوکالری اضافی در یک ساندویچ کباب ترکی با نان گندم، یک کاسه برشتوک یا غلات با شیر، تخم مرغ به همراه تکه های نان گندم و جوجه کباب وجود دارد. حبوبات، میوه ها و سبزیجات نیز نقش عمده ای در تامین کالری مورد نیاز شما و نوزاد خواهند داشت. اگر رژیم غذایی شما به حد کافی غنی نیست، به پزشک مراجعه کنید تا ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A،E،C، اسیدفولیک، ویتامین B1 و B12 ، کلسیم، مس، قلع، منگنز، ید، بیوتین، سلنیوم و سایر مواد معدنی و مکمل های غذایی را برایتان تجویز کند.

 نگران نباشید

 اگر بچه در شکمتان سکسکه می کند، دلیل این سکسکه ها این است که بچه به منظور تمرین تنفس، مقداری از مایع جنینی را می بلعد. بنابراین در این زمان شش های وی به اندازه کافی رشد کرده و کامل شده اند. این سکسکه ها ممکن است آن قدر قوی باشد که همسرتان هم متوجه تکان خوردن شکم شما شود.

 

 توصیه های مذهبی

در نماز ظهر یا عصر سوره “وااعصر” و “الذیارات” بخوانید. هر روز پیاده روی کنید و به عکس و آینه کمتر نگاه کنید. از امام صادق نقل شده است که  نوشتن سوره مبارکه “آل عمران” توسط شما و همراه داشتن آن در هنگام وضع حمل باعث آسانی زایمان خواهد شد. خوردن کوبیده پوست فلوس با زعفران و شکر و گلاب را نیز برای رفع سختی زایمان و اخراج جفت جنین مفید دانسته اند. خوردن هلو هم درد زایمان را کم می کند.

 بایدها

 اگر دچار اضطراب و نگرانی هستید، باید بدانید که این مسئله بر روند زایمان شما تاثیر گذار خواهد بود. سعی کنید آرام باشید و در تمرین های منظم، تمرکز خود را به دست آورید. جهت آرام بخشی عضلاتتان را آرام سازی کنید. از بخشی از سر یا پا شروع کنید و تک تک عضلات را یک به یک شل کنید. می توانید از همسرتان بخواهید پشت و شانه هایتان را ماساژ دهد. بعد دست ها و پاهایتان را ماساژ دهد زیرا ماساژ عضلات سبب ترشح اندروفین میشود که سرخوشی شما را همراه خواهد داشت. علاوه بر این با تمرکز بر یک نقطه واحد، در یک اتاق ساکت بنشینید و هر چیزی که به ذهنتان می رسد را مرور کنید.

نبایدها

 اگر قبل از ۳۸ هفته علائم زایمان شامل انقباضات منظم هر ۵ تا ۸ دقیقه که هر کدام مدت ۴۵ تا ۶۰ ثانیه طول می کشند یا پارگی کیسه آب که همراه با آبریزش ناگهانی و یا تدریجی است اتفاق افتاد باید هر چه سریع تر با ماما یا پزشک مراقب کننده بارداری تماس بگیرید یا به مراکز درمانی مراجعه کنید، زیرا امکان دارد شما پیش از موعد زایمان کنید.

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top