۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

هفته ۳۶

کودک شما چگونه تغییر می‌کند؟

وزن جنین در هفته سی‌وشش هرروز زیاد می‌شود، تقریبا روزی ۳۰ گرم. وزن او حدود ۲۷۰۰ گرم است و حدود ۴۸.۲ سانتی‌متر طول دارد.

موهای کرک مانند او و همین‌طور ورنیکس (ماده نسبتا چربی که بدن او را پوشانده بود و از پوست او در برابر مایع آمنیوتیک محافظت می‌کرد) در حال ناپدید شدن هستند.

جنین در ۳۶ هفتگی همه این مواد را به همراه دیگر ترشحاتی که به درون مایع آمنیوتیک می‌ریزند، می‌بلعد و این مواد تا زمان تولد در شکم او باقی خواهند ماند. این مخلوط سیاه‌رنگ که مکونیوم نامیده می‌شود، اولین مدفوع کودک شما را تشکیل خواهد داد.

در انتهای هفته سی‌و‌شش بارداری شما کامل شده است. به کودکانی که در بین هفته‌های سی و هفتم و چهل و دوم به دنیا بیایند کامل می‌گویند، به آن‌ها که قبل از ۳۷ هفته به دنیا می‌آیند نارس و بعد از ۴۲ هفته دیررس می‌گویند.

معمولا سر جنین در هفته ۳۶ بارداری به‌طرف پایین قرارگرفته است که برای یک زایمان راحت مناسب‌تر است.

درصورتی‌که وضعیت کودک شما به این شکل نباشد پزشک یا ماما از شما خواهد خواست که در هفته آینده برای تغییر وضعیت قرار گرفتن کودک در رحم برنامه‌ریزی کنید، برخی تمرینات ورزشی به این چرخش کمک خواهند کرد.

بندرت پیش می‌آید که پزشک یا ماما سعی کنند که با انجام حرکات آرام و نرم از روی شکم وضعیت قرار گرفتن کودک در رحم را تغییر داده و سر او را به‌طرف پایین برگردانند.

شما چگونه تغییر می‌کنید؟

با رشد کودک شما و تنگ شدن فضای اندام‌های داخلی ممکن است کمتر از چند هفته پیش احساس گرسنگی کنید. در این مرحله استفاده از غذاهای سبک‌تر در دفعات بیشتر مناسب خواهد بود.

با پایین‌تر رفتن کودک شما و نزدیک شدن او به لگن ممکن است سوزش معده از بین رفته و تنفس هم برایتان راحت‌تر شود.

درصورتی‌که این اولین حاملگی شما باشد احتمال پایین‌تر رفتن کودک و نزدیک شدن او به لگن پیش از زمان زایمان بیشتر است. بااین‌حال درصورتی‌که این اتفاق بیفتد شما فشار بیشتری بر قسمت پایینی شکم خود احساس خواهید کرد که درنتیجه راه رفتن و پیاده‌روی برایتان سخت و آزاردهنده خواهد شد.

برخی خانم‌ها می‌گویند که در این حالت احساس می‌کنند یک توپ بولینگ را بین پاهای خود حمل می‌کنند و نزدیک است این توپ بیرون بیفتد. البته نگران نباشید او بیرون نمی‌افتد!

همچنین ممکن است انقباض‌های عضلانی براکستون- هیکس در این دوران بیشتر رخ دهند. مجددا با پزشک خود تماس بگیرید و در مورد نحوه تماس با او درزمانی که فکر می‌کنید درد زایمان شروع‌شده است هماهنگی مجددی به عمل‌آورید.

قاعده کلی این‌گونه است که شما باید هنگامی با وی تماس بگیرید که انقباضات متناوب عضلات شکم هر ۵ دقیقه یک‌بار و به مدت حدود یک ساعت رخ بدهند.

البته درصورتی‌که هنوز هفته سی و هفتم را نگذرانده‌اید و نشانه‌های زایمان زودرس را مشاهده می‌کنید باید فورا به او خبر بدهید.

همچنین در صورت پاره شدن کیسه آب (یا حتی اگر گمان کردید که ترشحاتی از جنس مایع آمنیوتیک را مشاهده می‌کنید)، کاهش فعالیت کودک، خونریزی واژن، تب، سردردهای شدید، درد در ناحیه شکم و یا تغییر وضعیت بینایی به‌سرعت با پزشک خود تماس بگیرید.

حتی اگر حاملگی شما بدون عوارض و مشکل جدی طی می‌شود، بهتر است در ماه آخر از پرواز با هواپیما خودداری کنید؛ زیرا در هنگام پرواز احتمال بروز درد زایمان بیشتر است.

البته بسیاری از خطوط هوایی به خانم‌هایی که کمتر از ۷ روز (و در بعضی موارد کمتر از یک ماه) به زایمانشان باقی‌مانده است اجازه سوارشدن به هواپیما را نمی‌دهند.

فعالیت‌های هفته سی و ششم بارداری

یک شبکه خبری کوچولو درست کنید: ممکن است بخواهید تولد نوزادتان را به افراد زیادی اطلاع دهید.

نام آن‌ها را به همراه شماره تماس یا آدرس ایمیل در یک لیست بنویسید و آن لیست را به یکی از دوستانتان بدهید. او می‌تواند این خبر را در همان لحظات اولیه تولد نوزادتان پخش کند.

در این صورت شما کافی است تنها یک تماس بگیرید. یک نفر از همکارانتان را هم در آن لیست قرار دهید تا خبر در محل کار شما هم پخش شود.

از همسر یا کسی که در زمان زایمان شما را همراهی می‌کند بخواهید تا مسئولیت بخش اطلاع‌رسانی تلفنی را بر عهده بگیرد! او می‌تواند کارها را راه بیندازد و مشکلات احتمالی را حل‌وفصل کند.

رژیم غذایی


با نزدیک‌تر شدن به پایان بارداری، خستگی بیشتر در شما نمایان می‌شود. اگر در روز ۸ لیوان آب بنوشید، احساس خستگی کمتری خواهید داشت. البته باید سختی دستشویی رفتن‌های مکرر را به جان بخرید و در برابر وسوسه نوشیدن آب کمتر مقاومت کنید.

وعده‌های غذایی زیاد با حجم کم را جایگزین وعده‌های سنگین غذایی کنید. غذاهای شیرین باعث افزایش قند خون و انرژی و قوای جسمانی در شما می‌شود اما بعدازاینکه تحلیل رفت، باعث تشدید احساس خستگی در شما خواهد شد.

نگران نباشید


ورم بارداری مشکلی است که معمولا در تمام خانم‌ها به‌طور طبیعی رخ می‌دهد. این تغییر که از ابتدای هفته ۳۴ یا ۳۵ آغاز می‌شود حتی در خانم‌هایی که هیچ مشکل فیزیکی در طول بارداری نداشته‌اند، اتفاق می‌افتد.

در این شرایط متوجه می‌شوید که انگشتر و حلقه‌تان در انگشتتان به‌راحتی قبل در دست نمی‌چرخند و کفشتان نیز برایتان تنگ‌شده است.

ورم در طول روز افزایش می‌یابد و در انتهای شب به اوج خود می‌رسد. برای کاهش ورم شب‌ها در حالی بنشینید که پاهای خود را بالاتر از سطح قلبتان قرار داده‌اید.

از پوشیدن لباس‌های تنگ و انداختن پاها روی‌هم به هنگام نشستن خودداری کنید. اما اگر این ورم به‌شدت در حال افزایش بود و صورتتان را هم در برگرفت، با دکترتان مشورت کنید چون ممکن است این تورم شدید، نشانه فشارخون بالا یا بروز بیماری تشنج بارداری باشد.

توصیه‌های مذهبی مخصوص هفته سی و ششم بارداری


دعاهایی که مخصوص ایام هفته است و نیز خواندن دعاهای کمیل و ندبه در شب و روز جمعه و دعای توسل و فرج در ایام هفته اهتمام ورزید.

خوردن سیب در ۳۱هفتگی یعنی ماه هشتم بارداری، برای زیبایی کودک توصیه‌شده است. بر سیب سرخ به‌دفعات سوره “یوسف” را بخوانید و آن را بخورید.

امام صادق فرموده‌اند :”اگر زن باردار سیب بخورد فرزندش زیبا می‌شود و اگر کدو بخورد حافظه زن و کودک زیاد می‌شود و خوردن رطب و خرما بدن کودک را قوی می‌سازد.”

بایدهای هفته سی‌وشش بارداری


به تغذیه صحیح و متعادل خود ادامه دهید و مواظب باشید تا با کاهش وزن مواجه نشوید زیرا کاهش وزن ناخواسته در این ماه شایع است.

از تکرر ادرار نترسید و مرتب مثانه خود را تخلیه کنید. درصورتی‌که مراقب شما، آزمایشات مربوط به غربالگری استرپتوکوک‌های گروه B را درخواست کرد، با توجه به اینکه نمونه کشت غربالگری از ناحیه واژن و رکتوم تهیه می‌شود، نگران نباشید.

این تست برای این است که در صورت آلودگی شما، درمان صورت گیرد تا آلودگی به نوزادتان منتقل نشود.

نبایدهای هفته ۳۶ حاملگی


در صورت بروز هریک از مشکلات زیر با پزشک/ ماما تماس بگیرید یا مراجعه کنید :

خونریزی واژینال یا لکه بینی (مراجعه کنید)

انقباضات رحمی، بیش از ۶ بار (مراجعه کنید)

فشار به شکم و زیر دل به همراه انقباضات پراکنده ولی با شدت بیشتر از همیشه(تماس بگیرید)

سردرد متوسطی که به استامینوفن پاسخگو نباشد(مراجعه کنید)

سردرد شدید و مقاومی که با سرگیجه، تاری دید و غش همراه است(سریعا مراجعه کنید)

دردهای لگنی متوسط(تماس بگیرید)

درد به همراه تب یا خونریزی(مراجعه کنید)

تهوع گاهی اوقات، یک‌بار در روز، بیش از ۳ بار در روز مابین وعده‌های غذایی (تماس بگیرید)

تهوع به همراه درد و تب(مراجعه کنید)

تب و لرز(مراجعه کنید)

ترشحات آبکی فراوان، ترشحات زرد، سبز، خاکستری(مراجعه کنید)

تعریق در دست‌ها، صورت و پاها(مراجعه کنید)

افزایش ناگهانی وزن(تماس بگیرید)

تنگی نفس شدید(مراجعه کنید)

خارش شدید(تماس بگیرید)

تکرر ادرار به همراه سوزش، تب، درد شکمی یا درد کمر(در اولین فرصت مراجعه کنید)

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top