۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش (Renin (PRA :
◀︎این آزمایش در بخش semen analysis آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

نام انگلیسی تست 

Renin

مخفف انگلیسی تست

PRA 

نام های متعارف دیگر

Plasma renin activity; PRA


آمادگی بیمار 

برای اندازه گیری آلدوسترون و رنین پلاسما، پزشک ممکن است از بیمار بخواهد قبل از خونگیری، برای مدت زمانی بایستد یا دراز بکشد (به عنوان مثال، ۱۵-۳۰ دقیقه)


نوع نمونه

نمونه خون از ورید بازو یا نمونه ادرار ۲۴ ساعته؛ گاهی اوقات خون از وریدهای رنال یا آدرنال جمع آوری می شود.


علت درخواست تست

این تست برای تعیین غیر طبیعی بودن سطوح آلدوسترون و رنین؛ یا هنگامی که فرد ویژگی های مرتبط با افزایش تولید آلدوسترون، مانند فشار خون بالا، ضعف عضلانی و پتاسیم کم را توسعه می دهد، درخواست می شود.

توضیح راجع به تست 

تست های رنین و آلدوسترون برای ارزیابی تولید مقادیر مناسب آلدوسترون و برای تمایز میان علل بالقوه مازاد یا کمبود آن استفاده می شوند. آلدوسترون ممکن است در خون یا در نمونه ادرار ۲۴ ساعته اندازه گیری شود؛ رنین همیشه در خون اندازه گیری می شود. سطوح آلدوسترون و رنین، صبح در بالاترین مقدار خود هستند و در طول روز تغییر می کنند. آنها توسط موقعیت و حالت شخص، استرس و توسط انواعی از داروهای تجویز شده، تحت تأثیر قرار می گیرند.

آلدوسترون و رنین پلاسما معمولا وقتی که بیمار دارای فشار خون بالا و پتاسیم پایین است، با هم درخواست می شوند. اگر داروها فشار خون بالا را کنترل نمی کنند و یا اگر فشار خون بالا در سنین کم توسعه می یابد، حتی اگر پتاسیم طبیعی است، این آزمایش ها ممکن است انجام شوند.

در چه شرایطی تست افزایش می یابد؟

استرس و تمرینات ورزشی شدید به طور موقت می تواند مقادیر آلدوسترون را افزایش دهد.

در چه شرایطی تست کاهش می یابد؟

سطح آلدوسترون پایین در نارسایی آدرنال و هیپرپلازی مادرزادی آدرنال دیده می شود. سطح آلدوسترون با بیماری های خیلی شدید، کم می شود، بنابراین آزمایش نباید هنگامی که شخص خیلی بیمار است، انجام شود.

تست های تکمیلی

Cortisol; Electrolytes; Potassium; Aldosterone/Renin activity calculation or ratio; Aldosterone stimulation test; Aldosterone suppression test

طریقه جمع آوری نمونه

نمونه خون توسط سوزن از داخل ورید بازو برای اندازه گیری آلدوسترون و/ یا رنین پلاسما به دست می آید. جمع آوری نمونه ادرار ۲۴ ساعته برای آلدوسترون، از سوی برخی از پزشکان ترجیح داده می شود چون سطوح آلدوسترون پلاسما در طول روز متغیر است و به وسیله موقعیت و حالت تحت تأثیر قرار می گیرد. در برخی موارد، خون با قرار دادن یک کاتتر از وریدهای رنال یا آدرنال جمع آوری می شود؛ این کار توسط رادیولوژیست در بیمارستان انجام می شود.

تداخلات دارویی 

داروهای مسکن غیراستروئیدی، داروهای مدر (ادرار آور)، مسدود کننده های بتا، استروئیدها ، مهارکننده های ACE و قرص های جلوگیری از بارداری می توانند بر نتایج آزمون تأثیر بگذارند.

اطلاعات تکمیلی

آلدوسترون هورمونی است که احتباس سدیم (نمک) و دفع پتاسیم توسط کلیه ها را تحریک می کند و نقش مهمی در حفظ غلظت های نرمال سدیم و پتاسیم در خون و در کنترل حجم و فشار خون دارد. آلدوسترون توسط قشر آدرنال تولید می شود. تولید آن به طور طبیعی توسط دو پروتئین دیگر، رنین و آنژیوتانسین تنظیم می شود. رنین زمانی از کلیه ها آزاد می شود که افت فشار خون، کاهش غلظت سدیم، یا افزایش غلظت پتاسیم وجود دارد. رنین پروتئین آنژیوتانسینوژن را می شکند تا آنژیوتانسین I تشکیل شود، که سپس توسط آنزیم دوم به آنژیوتانسین II تبدیل می شود. آنژیوتانسین II باعث تنگ شدن عروق خونی می شود و تولید آلدوسترون را تحریک می کند.
شرایط گوناگون می تواند منجر به تولید بیش از حد یا تولید کم آلدوسترون شود. از آنجا که رنین و آلدوسترون به طور نزدیکی به هم مرتبط هستند، اغلب هر دو با هم برای شناسایی علت آلدوسترون غیرطبیعی آزمایش می شوند.

منبع

معاونت درمان

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top