ادرار
آزمایش ادرار (Urinalysis) یکی از رایجترین آزمایشات برای بررسی بسیاری از بیماریهاست و معمولا برای تشخیص عفونتهایمجاری ادرار (کلیهها، حالب ، مثانه و پروستات)، تعیین وجود قند در ادرار بیماران دیابتی، وجود سنگ کلیه، فشار خون بالا و احتمال سرطان کلیه ، سرطان مثانه ، سرطان لگنچه و حالب ودر بعضی بیماریهای کلیوی و کبدی خاص انجام میشود. یکی از مزایای این آزمایش در دسترس بودن سریع آن میباشد که در اغلب موارد نیازی به آمادگی خاصی ندارد. بسیاری از بیماریهای کلیوی اگر با این آزمایش تشخیص داده نشوند میتوانند به یک نارسایی مزمن کلیه تبدیل شوند. به همین منظور به تفسیر آزمایش ادرار می پردازیم.
- چگونه آزمایش ادرار گرفته می شود؟
در آزمایش ادرار ، ظرف کوچکی به شما داده می شود و از شما خواسته می شود تا کمی از ادرار خود را در آن بریزید. این ظرف باید کاملاً تمیز باشد و البته، تنها با آب فراوان و صابون شسته شده باشد. بهترین نتایج حاصل از این آزمایش معمولاً روی ادرار صبح اول وقت بدست میآید .
- آزمایش ادرار بهتر است صبح انجام شود و شب قبل از آن از مصرف خوراکیهایی نظیر لبو، چغندر، هویج، شاهتوت خودداری کنید.
- انجام فعالیتهای سنگین و ورزشی قبل از انجام آزمایش ادرار میتواند نتایج آزمایش را عوض کند. خانمها بهتر است در دوران قاعدگی آزمایش ندهند یا در این خصوص پزشک خود را مطلع نمایند.
- بهتر است نیم الی یک ساعت قبل از آزمایش ادرار آب بنوشید.
- مصرف برخی داروهای خاص نظیر اریترومایسین، کوتریموکسازول و ویتامین C رنگ ادرار را تغییر میدهد. بنابراین بهتر است داروهای مصرفی خود را در صورت امکان و با مشورت پزشک قطع کنید یا به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
- به هیچ وجه داخل ظرف نمونهگیری را لمس نکنید .
ممکن است بنا به درخواست متخصص اورولوژی ، نمونه اول یا نمونه وسط یا نمونه اول ادرار گرفته شود که معمولا نمونه وسط ادرار گرفته میشود .
- آزمایش ادرار (URINALYSIS) چه اطلاعاتی می دهد؟(تفسیر آزمایش ادرار)
هر برگه آزمایش ادرار (Urinalysis) شامل دو قسمت اطلاعات ماکروسکوپی ( آنچه در ظاهر است و در سمت چپ برگه است ) و اطلاعات میکروسکوپی ( آنچه در زیر میکروسکوپ دیده می شود ودر سمت راست برگه است ) می باشد.
در قسمت ماکروسکوپیک این موارد ذکر می شود:
رنگ ادرار، ظاهر ادرار، وزن مخصوص ادرار( specific gravity ) ، اسیدیته ادرار یا PH ، پروتیین ادرار Protein ، گلوکز ادرارGlucose ، کتون استون ادرار ، Blood ، هموگلوبین ادرار ، Bilirubin & Urobilinogen ، نیتریت
در قسمت میکروسکوپی این موارد ذکر می شود:
WBC ، RBC،Epithelial cells،Mucus،Bacteria،Cast،Crystal
سازمان های طرف قرارداد
آزمایشگاه فجر ساری برای رفاه حال بیماران عزیز با بیش از ۲۰ شرکت بیمه طرف قرداد میباشد