۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش Mono Test :
◀︎این آزمایش در بخش ایمونولوژی و سرولوژی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

چرا و چه موقع درخواست می شود؟

این تست برای تشخیص و کمک به تشخیص مونونوکلئوز عفونی است. هنگامی که شخص، به ویژه فرد نوجوان، علائم مونونوکلئوز شامل تب، سردرد، گلودرد، غدد متورم در گردن یا زیر بغل، و ضعف و خستگی مداوم دارد، درخواست می‏شود.

دانستنی­های بیشتر

 بیماری منونوکلئوز عفونی یک بیماری حاد، مسری، خوش خیم و خود محدود شونده سیستم رتیکولوآندوتلیال می باشد که بر اساس ۳ دسته نشانه های زیر تشخیص داده می شود .

  1. علائم بالینی
  2. آزمایش های هماتولوژی
  3. آزمایش های سرولوژی

نوزادان سه ماهه تا افراد ۷۰ ساله به بیماری منونوکلئوز عفونی مبتلا می شوند ولی اکثرا در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سالگی و بیشتر در مدارس و سربازخانه ها دیده می شود.

Ø    انتقال این بیماری معمولا به وسیله سلول های آلوده به ویروس که در بزاق افراد مبتلا فراوان است انجام می گیرد به همین دلیل این بیماری را بیماری بوسه (Kissing disease) نیز می گویند.

Ø    علائم بالینی این بیماری عبارتست از بیحالی به طور مداوم، احساس ناخوشی (malaise) تب، سردرد (معمولا در پشت حدقه چشم)، التهاب شدید گلو، بزرگ شدن گره های لنفاوی گردن و بزرگ شدن کبد و طحال می باشد. همچینین یرقان و بی اشتهایی همراه با تهوع و استفراغ، ناراحتی های قلبی و عصبی، کم خونی همولیتیک و بندرت پور پورا بعلت کاهش پلاکت ها (Thrombocytopenic purpura) دیده می شود.

Ø    تغییرات هماتولوژی در بیماری منونوکلئوز عفونی شامل افزایش تعداد لنفوسیت های خون است ۱۲ الی ۱۸ روز پس از ظهور علائم بالینی ظهور می کند. تعداد گلبول های سفید افزایش قابل ملاحظه ای نموده (بین ۱۰ تا ۲۰ هزار) که بیش از ۲۰%  لنفوسیت های آن غیر طبیعی(Atypical) است. عامل بیماری منونوکلئوز عفونی، ویروس EBV (Epstein – Barr virus) است.

عفونت های دیگر که علائم بالینی شبیه منونوکلئوز عفونی دارند عبارتند از:

۱- عفونت با سیتومگالوویروس

۲-عفونت با توکسو پلاسما گوندی

۳-عفونت با آدندوویروس ها

۴- عفونت با هرپس ویروس ها

۵-عفونت با سرخچه

۶-هپاتیت ویروسی

معمولا ۳ تا ۶ درصد بیماران مبتلا به منونوکلئوز عفونی دارای بثورات جلدی (Rash) هستند که با مصرف آنتی بیوتیک پنی سیلین، افزایش یافته و به ۶۹ تا ۱۰۰ درصد می رسد.

دوره کمون این بیماری ۴۲ تا ۴۹ روز است. بیماری با علائم بالینی مبهمی آغاز می شود و در انتهای هفته سوم این علائم از بین می روند.

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top