۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

C – Peptide

آزمایش C – Peptide :
◀︎این آزمایش در بخش semen analysis آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

آمادگی بیمار

قبل از انجام این آزمایش باید از پزشک در مورد لزوم ناشتا بودن سؤال شود

نوع نمونه

نمونه خون از ورید بازو و گاهی نمونه ادرار ۲۴ ساعته

علت درخواست تست

این تست برای پایش تولید انسولین توسط سلول های بتا در لوزالمعده و برای کمک به تعیین علت هیپوگلیسمی؛ هنگامی که فرد مبتلا به دیابت است و پزشک می خواهد تعیین کند اگر بیمار به اندازه کافی انسولین تولید می کند یا اگر وقت آن است که درمان خوراکی را با تزریق انسولین یا پمپ انسولین مکمل کند؛ زمانی که پزشک مشکوک شود فرد مقاومت به انسولین دارد؛ و هنگامی که فرد هیپوگلیسمی دارد، درخواست می شود.

این تست برای کمک به تشخیص دیابت درخواست نمی شود، اما هنگامی که فرد به تازگی مبتلا به دیابت تشخیص داده شده است، ممکن است به تنهایی یا همراه با سطح انسولین برای کمک به تعیین این که لوزالمعده فرد هنوز چه مقدار انسولین تولید می کند، درخواست شود.

توضیح راجع به تست 

  • این تست مقدار C – پپتید را در نمونه خون یا ادرار اندازه گیری می کند. C – پپتید، ماده ای (اسیدهای آمینه زنجیره کوتاه) است که زمانی تولید می شود که پروانسولین، یک مولکول غیر فعال، تجزیه شود تا دو مولکول تشکیل دهد. یکی از این مولکولها C – پپتید است و دیگری انسولین است.
  • C –  پپتید است با همان سرعت انسولین تولید می شود، و آن را به عنوان شاخص تولید انسولین، مفید می سازد.
  • C – پپتید می تواند برای کمک به تولید انسولین ساخته شده توسط بدن (درونزا) و برای کمک به افتراق آن از انسولینی که توسط بدن تولید نمی شود، اما به عنوان داروی دیابتی (برونزا) مصرف می شود و در نتیجه C – پپتید را تولید نمی کند، مورد استفاده قرار گیرد.

   در چه شرایطی تست افزایش می یابد

سطوح بالای C – پپتید با مصرف گلوکز، مقاومت به انسولین، انسولینوما، هیپوکالمی، حاملگی،   سندرم کوشینگ و نارسایی کلیه دیده می شود.

در چه شرایطی تست کاهش می یابد 

سطوح پایین C – پپتید، با تولید ناکافی انسولین توسط سلول های بتا، سرکوب تولید انسولین توسط انسولین اگزوژن (برونزا) یا با تست های سرکوبی که موادی مانند سوماتوستاتین را درگیر می کنند، دیده می شود.

تست های تکمیلی 

Insulin; Glucose

طریقه جمع آوری نمونه 

نمونه خون از طریق وارد کردن سوزن داخل سیاهرگ بازو به دست می آید. اگر نمونه ادرار ۲۴ ساعته مورد نیاز است، از بیمار خواسته خواسته می شود که تمام ادرار خود را در طول یک دوره زمانی ۲۴ ساعته جمع آوری کند.

تداخلات دارویی 

درمان با انسولین با آزمایش های انسولین تداخل می کند و ارزیابی تولید انسولین آندوژن (درونزا) را غیرممکن می سازد. در این موارد، اندازه گیری C – پپتید جایگزین مناسبی برای تست انسولین است.

منبع

معاونت درمان

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top