ANCA – C/P
آزمایش ANCA – C/P :
◀︎این آزمایش در بخش هورمون آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.
نام انگلیسی تست
Antineutrophil Cytoplasmic Antibodies
آمادگی بیمار
آمادگی خاصی لازم نیست
نوع نمونه
نمونه خون از ورید بازو
علت درخواست تست
این تست برای آزمایش اختلالات خاص اتوایمیون مانند گرانولوماتوز وگنر (WG)، Microscopic polyangitis (MPA) و غیره؛ یا وقتی پزشک فکر می کند که بیمار دارای علائمی است که ممکن است به علت اختلال خود ایمنی عروقی باشد (خستگی، تب، کاهش وزن، درد عضلانی و عرق شبانه)؛ گاهی اوقات برای پایش پاسخ به درمان درخواست می شود.
توضیح راجع به تست
ANCA، گروهی از آنتی بادی هایی است که وقتی سیستم ایمنی فرد به اشتباه پروتئین های نوتروفیل خود را مورد هدف و حمله قرار می دهد، تولید می شوند. دو تا از رایج ترین پروتئین های، میلوپراکسیداز (MPO) و پروتئیناز ۳(PR3) هستند. این کار باعث تولید آنتی بادی های MPO و/ یا PR3 می شود. آزمایش خون ANCA، وجود یا عدم وجود این اتوآنتی بادی ها را با بررسی اسلاید در زیر میکروسکوپ فلورسانس تشخیص می دهد. ANCA ممکن است در انواع اختلالات خود ایمنی که باعث التهاب و آسیب به عروق خونی در سراسر بدن (واسکولیت سیستمیک) می شود، وجود داشته باشد.
تست های تکمیلی
Autoantibodies; CBC; ESR; Urinalysis; BUN (blood urea nitrogen); Creatinine
اطلاعات تکمیلی
اگر نتیجه تست ANCA مثبت باشد، برای تعیین میزان آنتی بادی موجود، آزمایش اضافی انجام می شود که تیتر نامیده می شود. برای تعیین تیتر، نمونه سرم در چند مرحله رقیق می شود و هر یک از رقت ها از نظر حضور آنتی بادی آزمایش می شود. بیشترین رقت که در آن آنتی بادی می تواند شناسایی شود، تیتر است.
هرچه تیتر بالاتر، آنتی بادی موجود در خون بیشتر است.
منبع
معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان