۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

آزمایش HDL :
◀︎این آزمایش در بخش بیوشیمی آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.

نام آزمایش: HDL (High Density Lipoprotein)

آمادگی بیمار

حداقل نیاز به ۱۲ ساعت ناشتایی است

 زمان نمونه گیری

بهترین زمان برای دادن خون به منظور انجام آزمایش بررسی چربی خون ، صبح زود و بعد از ۱۲ ساعت ناشتا بودن و قبل از خوردن صبحانه است.

بیمار باید به مدت ۳ هفته یک رژیم غذایی پایدار داشته باشد.

مقدار چربی خون در طول روز به بالا و پایین نوسان می کند. بلافاصله بعد از خوردن غذای پرکالری و پرچرب مقداری چربی خون افزایش می یابد؛ بنابراین اندازه گیری چربی خون بعد از خوردن غذا، مقدار صحیح آن را نشان نخواهد داد.

مقدار چربی خون بعد ازنوشیدن مقادیر زیاد الکل، در طول بیماری و در شرایط استرس افزایش نشان می دهد.

بنابراین بهتر است آزمایش چربی خون در شرایط ناشتا صورت گیرد و نیز یک بار دیگر آزمایش چربی خون تکرار شود. مقدار میانگین حداقل دو بار آزمایش چربی خون به عنوان نتیجه قابل قبول تلقی می شود.

موارد رد نمونه

نمونه همولیتیک و لیمپیک شدید باشد

اطلاعات تکمیلی

در علم پزشکی، HDL کوتاه‌شده عبارت “لیپوپروتئین با چگالی بالا” است.

HDL حاوی مقدار زیادی پروتئین و کمی کلسترول و تری‌گلیسرید است که در کبد و روده‌ها ساخته می‌شود و وظیفه اصلی آن انتقال و عبور کلسترول از خون و بافت‌ها و رساندن آن به کبد است. بر خلاف LDL که سبب تجمع و رسوب چربی در دیواره رگ‌ها می‌شود، HDL رگ‌های بدن را از چربی‌های مضر پاکسازی می‌کند.

به منظور ایجاد توزان در سلول‌های بدن و پاکسازی عروق، کلسترول موجود در HDL به کمک لیپوپروتئین‌ها به رگ‌ها و بافت‌های بدن منتقل می‌شود.

گفته می‌شود که سطح HDL زنان به طور طبیعی بیشتر از مردان است و مقدار آن در افرادی که اهل ورزش هستند نیز به مراتب بیشتر از افراد عادی است.

مقدار طبیعی HDL در بدن از ۳۰ تا ۸۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. اگر مقدار آن از ۳۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر پایین‌تر برود، امکان بروز مشکلات قلبی افزایش می‌یابد.

بهتر است که سطح این چربی در زنان ۵۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا کمی بیشتر و در مردان ۴۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد. البته افزایش بیش از حد این چربی در بدن خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

کاهش HDL در بدن خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مثل چربی خون، دیابت، مقاوت به انسولین، انسداد و گرفتگی عروق کرونل، سکته قلبی و ایست قلبی را افزایش می‌دهد.

پیاده‌روی، فعالیت بدنی، پیروی از برنامه غذایی سالم و مغذی، داشتن سبک زندگی مناسب، دوری از دخانیات و داشتن شاخص توده بدنی مناسب می‌تواند سبب افزایش HDL خون شود و سلامت قلب را تضمین کند.

عوامل موثر در کاهش این چربی مفید در بدن کم‌تحرکی، استعمال دخانیات، عوامل ژنتیکی، افزایش تری‌گلیسرید خون و مصرف طولانی‌مدت برخی داروها همچون قرص‌های ضد بارداری است.

 منابع

Medical news today / Medical daily

اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top