۰۱۱-۳۳۴۱۱۱۰۳-۵ | contact@fajrlab.com
mobile logo

ANDROSTENEDIONE

آزمایش ANDROSTENEDIONE :
◀︎این آزمایش در بخش هورمون آزمایشگاه فجر انجام میپذیرد.


هورمون‌های آندروژنیکAndrogenic Hormone  به دو فرم طبیعی و سنتتیک وجود دارند که در گونادها (بیضه‌ها و تخمدان‌ها) و قشر غدد آدرنال از کلسترول سنتز می‌شوند.

آنها با اثر روی گیرنده‌های آندروژنی در بدن باعث کنترل شخصیت مردانه، تکامل دستگاه ادراری تناسلی جنس مذکر در دوران جنینی، بروز صفات ثانویه‌ی جنسی مردانه و همچنین در خانم‌ها به‌مقدار کمی وجود دارند و پیشرو تولید استروژن‌ها می‌باشند.

آندروژن‌ها دارای اثرات آنابولیک استروئیدی می‌باشند. هورمون‌های استروئیدی زنانه (استرادیول) نیز به‌مقدار کمی در مردان وجود داشته و نقش مهمی در آنها دارند.

آنــدروژن‌های ضـعیــــف شامل ‌DHEA و DHEA-s و آندروستن‌دیون (Androstenedione) می‌باشند. آندروژن‌های آدرنال و کورتیزول در هنگام استرس افزایش می‌یابند. تمامی استروئیدهای آدرنال از کلسترول که این ترکیبات از استات مشتق‌شده‌اند سنتز می‌گردند.

DHEA یک هورمون استروئیدی است که در قشر آدرنال سنتز و به آندروستن‌دیون تبدیل می‌شود.

آندروستن‌دیون یک استروئید آندروژن می‌باشد که توسط بیضه‌ها، قشر آدرنال و تخمدان‌ها از ۱۷‌آلفاهیدروکسی پروژسترون و DHEA ساخته می‌شود و به تستوسترون و استرون تبدیل می‌گردد.

هیرسوتیسم یا پرمویی زمانی است که رویش مو در زنان به صورتی باشد که با الگوی مردان مطابقت کند که این شامل رشد مو در صورت، چانه، شکم و سینه می‌شود.

علت هیرسوتیسم افزایش آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) می‌باشد. این هورمون‌ها آندروستندیون، دی‌هیدرو اپی‌اندسترون سولفات و تستوسترون هستند.

آندروستندیون به طور مساوی در تخمدان‌ها و غده فوق کلیوی تولید می‌شود. دی‌هیدرو اپی‌اندسترون سولفات (DHEAS) توسط غدد فوق کلیه ترشح می‌شود.

در بدن ۶۰% تستوسترون در تخمدان‌ها تولید می‌شود و ۴۰% بقیه از تبدیل آندروستندیون در خون به تستوسترون به وجود می‌آید. تستسترون هورمون فعال است و دو هورمون دیگر پیش‌ساز بوده و اثر مستقیم ندارند.

 اساس انجام تست Androstenedione به روش EIA 

اساس این روش بر روش الایزای ساندویچ استوار است.

 روش Ag Capture یاAb Sandwich 

در این روش یک آنتی ژن در بین دو آنتی بادی اختصاصی قرار می گیرد، این روش شایعترین روش الایزا محسوب می شود، در این روش از یک آنتی بادی برای به دام انداختن آنتی ژن بر روی چاهک های الایزا استفاده می شود و آنتی بادی دوم که با آنزیم نشاندار شده است به عنوان شناساگر عمل می کند .

قابل ذکر است ک در این روش آنتی ژن باید حداقل دارای دو ناحیه آنتی ژنتیک باشد تا قادر به اتصال به هر دو آنتی بادی باشد

ng/ml ۰.۱-۰.۹ Children:
ng/ml M : up to 0.68 , F : 0.02-0.80 ۰-۱۰ Y :
ng/ml M : 0.28-2.57 , F : 0.39-2.77 ۱۱-۱۷ Y:
ng/ml M : 1.83-3.51 , F : 1.23-3.92 ۱۸-53n Y :
ng/ml M : 0.49-2.78 , F 0.87-2.08 ۵۴-۷۹ Y :
اشتراک
اشاره به موضوع
guest

۰ دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه‌ی نظرات

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

آخرین مقالات پزشکی برای مراجعین

Go to Top