در حالت کلی، تستهای تیروئیدی به هنگامی مورد درخواست قرار می گیرند که اختلال عملکرد محور تیروئید، غده هیپوفیز، هیپوتالاموس مشهود باشد. نتایج اندازه گیری غلظت TH و TSH هنگامی که درجات خفیفی از مشکوک بودن به احتمال وجود اختلال محور HPT و سایر بیماریهای غیر تیروئیدی وجود داشته باشد ممکن است سر در گم کننده باشد.

بر این اساس به هنگام وجود مقادیر غیر طبیعی TFT ها اولین گام بازرسی دوباره وضعیت بالینی بیماران به منظور اتخاذ اقدامات مناسب است. در حالی که بسیاری از ازمایشگاههای تشخیصی، رنجی برای هورمون­های T3،T4  و TSH مشخص کرده اند، شواهدی نشان داده اند که این رنج­ها در شرایطی ممکن است مناسب نباشند، به عنوان مثال رنج TSH در سرم تحت تاثیر نژاد، جذب ید، جنسیت، سن، میزان توده بدن، قرار می گیرد. همچنین حاملگی با تغییر در میزان TH و TSH همراه است.

هنگام درخواست و تفسیر پاسخ آزمایش  TSHتوصیه می‌شود:

۱- همیشه آزمایش) TSH هورمون محرک تیروئید) صبح گاه و در شرایط ناشتا درخواست شود.

۲- برای مانیتورینگ بیماری های تیروئید همیشه بیمار در ساعت مشخصی ترجیحاً صبح‌گاه مراجعه نماید.

۳- برای انجام آزمایش TSH و سایر آزمایش های عملکرد تیروئید (TFT) بهتر است بیمار در شرایط پایدار جسمی و روحی به آزمایشگاه مراجعه نماید: *استرس حاد و مزمن، مسافرت‌های طولانی، جراحی، بستری کوتاه و یا طولانی مدت در بیمارستان، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، خستگی مزمن و مفرط، پیاده‌روی و ورزش سنگین، کوه‌پیمایی، گرسنگی طولانی و روزه‌داری، دوره قاعدگی، بارداری، مصرف داروهای خوراکی ضد بارداری، تزریق سرم، عفونتهای حاد و مزمن، بی خوابی و شب بیداری و… **وجود متغیرهای یاد شده، در بسیاری از موارد باعث تغییر میزان TSH تا چندین برابر حد نرمال می شود.

با رفع بسیاری از این متغیرها در صورت نبود شواهد بالینی بروجود بیماری های تیروئید پاسخ TSH به سرعت در محدوده نرمال قرار می گیرد. شدت و تاثیر این متغیرها در موارد پاسخ بینابینی Uperlimit TSH  بسیار چشمگیرتر می باشد.

۴- مصرف دارو‌های آرام‌بخش، ضد افسردگی‌ها، استروئید‌ها ضد بارداری های خوراکی و … در پاسخ آزمایش TSH تاثیر می گذارند.

۵- آزمایش TSH دارای نوسانات روزانه تا ۳۵ درصد می‌باشد.

۶- آزمایش TSH دارای نوسانات فصلی است.

۷- برای انجام آزمایش های TFT و TSH بیمار به یک آزمایشگاه مراجعه نماید؛ تنوع روش‌های اندازه‌گیریTSH  و حساسیت و اختصاصی بودن متفاوت روش‌های آزمایشگاهی اغلب نتایج متفاوتی از TSH را به همراه دارد.

۸- چنانچه لازم است نتایج آزمایش TSH بین دو آزمایشگاه مقایسه شود بهترین پیشنهاد نمونه‌گیری در یک مکان و تقسیم سرم و ارسال بین دو آزمایشگاه که روش اندازه‌گیری  TSHیکسان و مطمئنی دارند می‌باشد.

۹- آزمایش TSH یک بیمار به دلیل متغیر‌های پیش آزمونی و شرایط پیچیده فیزیولوژیک یک فرد در ۶۵ درصد موارد قابل مقایسه با نتایج انجام آزمایش TSH حتی در روز بعد نمی‌باشد.

۱۰- چنانچه نتایج TSH با علایم بالینی بیمار تطابق ندارد بهترین توصیه آزمایشگاهی، درخواست تکرار آزمایش روی همان نمونه در آزمایشگاه اول یا ارسال همان نمونه موجود در آزمایشگاه به آزمایشگاه دوم مورد اعتماد می‌باشد.

راهنمای مراجعین

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه ۶صبح-۷عصر
پنجشنبه ۶صبح-۴عصر

 جوابدهی از ساعت ۴عصر  الی ۷ شب

 ۰۱۱۳۳۴۱۱۱۰۳-۵

آدرس آزمایشگاه

آدرس آزمایشگاه فجر در نقشه

آدرس : ساری، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پل شهید سردار نبوی، ساختمان دکتر مهدوی

سازمان های طرف قرارداد

آزمایشگاه فجر ساری برای رفاه حال بیماران عزیز با بیش از ۲۰ شرکت بیمه طرف قرداد میباشد

  1. تامین اجتماعی (عادی ، خاص ، ماما)
  2. خدمات درمانی (کارکنان دولت ، خدمات ایرانیان ، روستائیان ، سایر اقشار)
  3. نیروی مسلح
  4. بانک ها : بانک ملی ، ملت ، صادرات ، سپه ، رفاه ، کشاورزی ، تجارت ، صنعت و معدن
  5. کمیته امداد
  6. بهزیستی
  7. کارکنان فولاد و ذغال سنگ
  8. شرکت نفت
  9.  بیمه ایران
  10. صدا و سیما
  1. بیمه آتیه سازان حافظ
  2. بیمه آرمان
  3. بیمه پارسیان
  4. بیمه ما
  5. بیمه دانا
  6. بیمه آسیا
  7. بیمه نوین
  8. بیمه البرز
  9. بیمه دی
  10. بیمه رازی

ارتباط‌ با ما

فیلد های "*" اجباری هستند