هفته ۳۷
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
تبریک! کودک شما کامل شده است و از این به بعد قادر خواهد بود که به زندگی در خارج رحم ادامه دهد. کودکانی که قبل از ۳۷ هفتگی به دنیا بیایند نارس و به آنهایی که بعد از ۴۲ هفته به دنیا بیایند دیرشده می گویند. وزن کودک شما کمی بیشتر از ۲۷۲۰ گرم است و از سر تا پاشنه پا حدود ۴۸.۲ تا ۵۰.۸ سانتی متر طول دارد.
موی سر بسیاری از کودکان در هنگام تولد کامل است و طول موهای آنها ممکن است بین ۱.۲ تا ۳.۸ سانتی متر باشد. اگر رنگ موی کودک شما با خود شما یکسان نیست تعجب نکنید. برخی نوزادان هم تنها کمی موی کرک مانند دارند.
شما چگونه تغییر می کنید؟
در هفته های آتی فقط باید منتظر باشید. از این موقعیت برای آماده کردن وسایل مربوط به نوزادتان استفاده کنید یا کارهایی را انجام دهید که ممکن است تا مدتی پس از تولد کودک نتوانید به آنها مشغول شوید. هر وقت می توانید یک چرت بزنید یا مطالعه کنید.
خوابها و رویاهای شما تغییر کرده اند؟ در هنگام خواب گمان می کنید رویاهایتان واقعی هستند؟ نگرانیهای ناشی از مادر شدن می تواند موجب اینگونه خواب دیدنها شود.
ممکن است تعداد انقباضهای عضلانی براکستون- هیکس بیشتر شده باشند. همچنین ممکن است زمان هرکدام از این انقباضها بیشتر طول بکشند و آزاردهنده تر شده باشند. هنگامی که بروز این انقباضات بیشتر شود ممکن است گمان کنید که زمان زایمان فرا رسیده است. همچنین ممکن است ترشحات لزج و مخاطی واژن نیز افزایش یافته باشد. در دوران بارداری مخاط متراکم و ضخیمی دهانه ورودی رحم را می بندند و نقش حفاظتی دارد، هنگام شروع زایمان این مخاط که “پلاگ موکوسی” نام دارد ممکن است کمی خونی شود و با شروع باز شدن دهانه رحم، خارج شود. به این وضعیت “نمایش خونی” می گویند و اگر در این دوره “نمایش خونی” را مشاهده کردید ممکن است زمان زایمان فرا رسیده باشد. در این زمان هم مانند سایر مواقع در طول بارداری در صورت مشاهده لکه یا خونریزی فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
فعالیت های هفته
مسیر بیمارستان یا زایشگاه را یک بار در زمان بدون ترافیک مرور کنید. شاید بهتر باشد برای رسیدن به آنجا در زمانهای مختلف شبانه روز برنامه ریزی کنید. حتی می توانید به آنجا بروید و از محل ورود، سیستم پذیرش و کارهای مربوط به آن و نیز مدارکی که باید به همراه داشته باشید اطلاع کسب کنید.
رژیم غذایی
داشتن یک رژیم غذایی صحیح بعد از وضع حمل برای یک مادر شیرده ضروری است. در طول دوران شیردهی مصرف غذاهای سالم برای مادر و بچه لازم است. بدن شما در دوران شیردهی به ۲۰۰ کالری بیشتر از دوران بارداری یا ۵۰۰ کالری بیش از دوران پیش از بارداری نیاز دارد. بنابراین فکر رژیم گرفتن پس از وضع حمل را از سرتان خارج کنید زیرا چنانچه به اندازه کافی مواد غذایی به بدنتان نرسد شیر مورد نیاز نوزاد ساخته نخواهد شد. باید بدانید که فرصت زیادی برای کاهش وزن در آینده خواهید داشت.
نگران نباشید
حدود ۲ الی ۳ هفته قبل از زایمان، یک روز صبح که شما از خواب برمی خیزید، متوجه خواهید شد که بچه ی شما بیش از حد پایین آمده و این نشان می دهد که او آماده تولد است. این وضعیت قرار گیری، “آنگاژمان” نامیده می شود. با این چرخش بچه برای قرار گیری در مرحله تولد به قسمت فوقانی شکم فشار می آورد. این موقعیت در نتیجه نازک شدن دیواره رحم و کشیدگی زیاد آن به منظور سهولت در حرکت به سمت دهانه رحم می باشد. البته این وضعیت برای تمامی مادران رخ نمی دهد به ویژه مادرانی که قبلا سابقه زایمان داشته اند اما این تغییر ظاهری به وضوح در شما دیده می شود و توجه دیگران به این تغییر ظاهری جلب خواهد شد. سهولت در تنفس یکی از نتایج خوب این وضعیت و تکرر ادرار یکی دیگر از عواقب سخت آن است زیرا سر بچه به مثانه فشار می آورد.
توصیه های مذهبی
ماه نهم ماه تولد است. در این ماه کرک لطیفی که روی بدن جنین را پوشانده بود از بین می رود و پوست بدن، رنگ سفید مایل به سرخی پیدا می کند. غدد چربی در سراسر پوست به وجود می آیند. جنین زمانی که انگشتش را می مکد، سکسکه می کند. بهتر است در این ماه کباب بخورید و ادویه میل نکنید. برای سلامتی امام زمان گوسفندی ذبح کنید و خودتان هم از آن بخورید. از آنجا که بر اهمیت تلاوت آیات نور توسط والدین بسیار تاکید شده است، خواندن این آیات را فراموش نکنید.
بایدها
تولد طبیعی ترین مرحله زیستی است که در عین حال شیرین و دلهره آور است. هرچه به زمان زایمان نزدیک تر می شوید، ترس و دلهره تان بیشتر می شود. اگر این ترس ها باعث بروز احساسات منفی در شما شود، با روند زایمان تداخل پیدا می کند. بهترین راه برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات این است که اصلا نترسید. بله! خیلی از زایمان ها راحت نیستند اما راهکارهایی برای کنترل درد وجود دارد. زایمان شما هم بالاخره تمام می شود و نوزادتان را در آغوش خواهید گرفت. به دنبال گفتگو با یک روانشناس باشید زیرا تحقیقات نشان می دهد، خانم هایی که در دوران بارداری با روانشناس مشاوره کرده اند، زایمان کوتاه تری داشته اند و نیازی به عمل سزارین در آنها نسبت به سایر خانم ها کمتر بوده است. مهارت های ایجاد آرامش را یاد بگیرید و به دنبال ماما یا فرد ماهری باشید که بتوانید با کمک او این تمرینات را در هفته های آخر انجام دهید.
نبایدها
در صورت بروز مشکلاتی از قبیل تاری دید، کم سویی، دوبینی، یا لکه هایی که وقتی به سرعت از جا بر می خیزید به طور موقت ناگهان ظاهر می شوند، فورا با پزشک خود تماس بگیرید. چنین تغییرات بینایی که در طول بارداری در شما رخ می دهد، می تواند از علائم تشنج بارداری باشد به ویژه اگر با سردرد همراه باشد.