ترکیب ژن انسان و حیوان
در ده سال اخیر، پیشرفت پروسههای ژنتیکی تا حدی شدت گرفته است که موجب حیرت همگان شده است و ترکیب ژنهای انسان و حیوان موضوعی است که بسیاری از مردم دنیا را به شدت نگران کرده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، یکی از مشکلات اصلی این است که نمیتوان پیش بینی کرد که پس از تولید مثل این موجودات جدید، چه اتفاقاتی ممکن است رخ خواهد داد .
در یکی از این دست اقدامات پژوهشگران دانشگاه ویسکانسین آمریکا به موفقیتهای چشمگیری در رابطه با پیوند سلولهای رویان جنین انسان در مغز موشها دست یافتهاند.
دانشمندان موفق شدند موشهایی با کروموزوم مصنوعی مغز انسان خلق کنند. اهمیت و شهرت این مسئله بدان خاطر است که این موضوع میتواند قدمی برای یافتن درمان بسیاری از بیماریها باشد.
این سلولها به تدریج رشد کرده و بهره هوشی موشها را افزایش دادهاند. این موشها می توانند از ˈهزارتوˈ یا همان لابیرینت عبور کرده و علامتهای شنیداری را سریعتر به خاطر بسپارند.
در اینجا یک سوال پیش می آید: پیوند سلولهای انسانی به حیوانات بیشتر سودمند است یا خطرناک؟
رشد اعضای انسان در بدن حیوانات
در حال حاضر دیگر همگان آگاه هستند که رشد اعضای انسان در بدن حیوانات دیگر از محالات نیست و یک واقعیت ثابت شده است.
اکنون دانشمندان ژاپنی در حال پرورش و رشد اندامهای انسان در بدن خوکها هستند که این پروسه به یک سال زمان نیازمند است.
مهمترین هدفی که این آزمایشات آن را دنبال میکنند، تامین اعضای بدن مورد نیاز در علم پزشکی است.
ولی دولت ژاپن اهداف دیگری را نیز بر پیش روی خود قرار داده است. بدین ترتیب اکنون پروسههای مربوط به مطالعه بر روی جنین-رویان در حال پژوهش و بررسی است .
اگر اعضای انسان در بدن خوک رشد کنند دیگر نه این خوک ۱۰۰ درصد خوک است و نه این عضو پرورش یافته ۱۰۰ درصد عضو بدن انسان است.
پذیرندگان چنین عضوهایی باید برای پیوند عضوهایی که در بدن دیگر موجودات پرورش یافتهاند، رضایت دهند.
ایجاد موجودات ترکیبی از انسان و حیوانات میتواند تهدیدی برای بشر محسوب شود. مهمترین موضوع این است که به هیچ وجه نمیتوان عواقب ناشی از چنین پیوندهایی را از قبل پیش بینی نمود.
گذشته از این، معضل دیگر که اکنون بر اهمیت این موضوع میافزاید این است که در اکثر کشورها، قانونی برای محدودیت خلق این موجودات وجود ندارد.
این مسئله باعث میشود که هیچ کنترلی بر روی این پروسه صورت نگیرد. همچنین تا به امروز در رابطه با این که اگر این موجودات آسیبی به محیط اطراف و انسانها برسانند چه کسی پاسخگو خواهد بود، هیچ قانون و مجازاتی وضع نشده است.
به اعتقاد بسیاری، استفاده از حیوانات برای پرورش اعضای بدن انسان، یکی از عواملی خواهد بود که آنچه را که طبیعت خلق کرده است را از بین ببرند.
تا سال ۲۰۱۱ میلادی دانشمندان بریتانیایی اقدام به خلق بیش از ۱۵۰ نوع موجود مشترک میان انسان و حیوان نمودهاند ولی انگار این مسئله به کسی مربوط نمیشود و کسی خودش را برای پیگیری این موضوع خسته نمیکند.ˈ
ممکن است که هم اکنون فعالیتهایی در حال رخ دادن باشد که ما حتی فکرش را هم نمیکنیم.
لازم به ذکر است که ایجاد اشکال مختلف حیات غیر قانونی نشده است ولی میتواند تهدیدی برای انسانها تلقی شود.
به راستی اگر موشهایی که توانایی ذهنی تکامل یافته دارند موفق به فرار شده و به تولید مثل بپردازند، ما با چه گونه جدیدی و چه رفتاری در طبیعت روبرو خواهیم شد ؟
منبع
http://www.genomics-center.org/newsdetails.aspx?id=1040